Δύο εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού θετικοί στον κορωνοϊό

koronavirus

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι δύο υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για την Βορειοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Ο ένας βρέθηκε θετικός τις τελευταίες ώρες ενώ είχε προηγηθεί το θετικό αποτέλεσμα για άλλον υπάλληλο του νοσηλευτικού ιδρύματος προ διημέρου.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση όπως δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Η ιχνηλάτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε εξέλιξη εντός κι εκτός νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν έχουν τεθεί άλλοι εργαζόμενοι σε καραντίνα ως στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ την δυσαρέσκειά του, για μια ακόμα φορά, σχετικά με το έλλειμμα συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Εμάς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνουν ούτε το δικαίωμα να εκδίδουμε ανακοινώσεις, παρότι βοηθήσαμε στα πάντα. Κάπου υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά και σύγχυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ