Δύο έργα 7,5 εκατομμυρίων για το Δήμο Ζηρού

filippiada dimarxeio

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης μπαίνουν δύο μεγάλα και ουσιαστικής σημασίας έργα στον Δήμο Ζηρού, συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 7,5 εκ ευρώ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: “Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης Δήμου Ζηρού” προϋπολογισμού 4.798.765,28 € και “Βελτίωση αγροτικών οδών” προϋπολογισμού 2.750.000 €.

Το πρώτο εγκρίθηκε με την υπ. αρίθμ. 22869/2020 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ενώ το δεύτερο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης” με την υπ’ αρίθμ. 21616/2020 απόφαση του ιδίου Υπουργού.

Το έργο “Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ύδρευσης του Δήμου” μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

* Την εγκατάσταση σύγχρονων πινάκων με ρυθμιστή στροφών (Ιnverter) προς αντικατάσταση των παλαιών πινάκων των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού.

* Την εγκατάσταση Συσκευών Ασύρματης Μετάδοσης Δεδομένων σε κεντρικό σταθμό για την επικοινωνία των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και τη συγκέντρωση των μετρούμενων τιμών και ενεργειακών στοιχείων σε βάση δεδομένων.

* Κάρτες Ι/Ο για σύνδεση μετρητών ενέργειας και ρυθμιστών στροφών, με το υφιστάμενο σύστημα τηλεμετρίας.

* Την εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.

Η συγκεκριμένη πράξη αφοράτην εξ’ ολοκλήρου ανακατασκευή του συνόλου των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου (σ.σ. είναι 40) συμπεριλαμβανομένων και των βιολογικών Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Το δεύτερο έργο αφορά τη βελτίωση της βατότητας αγροτικών οδών συνολικού μήκους περίπου 26 χλμ. στις Δ.Ε. Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.

Η πράξη θα υλοποιηθεί στα εξής δύο κύρια υποέργα: α) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Φιλιππιάδας και β) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας εντός αναδασμού Μπόιδα Μαυρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ