Δύο εκατομμύρια και οριστικός ανάδοχος για τον κόμβο στην Εγνατία

egnatia komvos io2

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ και την ανάδειξη οριστικού αναδόχου λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

Σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε κόμβο κι άφησε «προίκα» στην πόλη των Ιωαννίνων το ελληνικό κράτος και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών.

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων διαθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το κενό ετών που άφησαν όλοι οι αρμόδιοι.

Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν επίσης οι διαγωνιστικές διαδικασίες για δύο ακόμη έργα στην Ήπειρο.

Το πρώτο είναι αντιπλημμυρικό και αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Τούση στο Δήμο Πάργας με προϋπολογισμό 2.320.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020».  Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Κοινοπραξία  ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Το δεύτερο έργο είναι στην Π.Ε. Άρτας και είναι η βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Περάνθη- Κομπότι, η οποία αφενός διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά προς την Ιόνια Οδό και αφετέρου εξυπηρετεί τις διακίνηση των  αγροτικών προϊόντων.  Ο προϋπολογισμός του είναι € 1.310.000 και ανάδοχος είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ