Δυο δεκαετίες το κράτος αδιαφορεί…

DOMPOLH3

Προϋπόθεση για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου αποτελεί η παραχώρησή του. Το κτίριο ανήκει στο κράτος –ούτε στην Περιφέρεια, ούτε στο Δήμο, ούτε στο Πανεπιστήμιο- το οποίο μέχρι σήμερα δεν κάνει απολύτως τίποτα για την διάσωσή του. Κι όχι μόνο δεν κάνει τίποτα αλλά έχει αφήσει αναπάντητα τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν τεθεί τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον Δήμο για την παραχώρησή του.

Ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει για μία ακόμη φορά και τα σχόλια για την εγκατάλειψη τονίζει ότι αυτό που προέχει είναι η παραχώρηση ώστε να ακολουθήσει η σωτηρία και η αξιοποίηση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει εκ νέου συζήτηση για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που εγκαλούν τον Δήμο για αδιαφορία και του καταλογίζουν ευθύνες για την εγκατάλειψη του κτιριακού συγκροτήματος.

Το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης.

Η ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, η ευθύνη για την εγκατάλειψη επί δύο και πλέον δεκαετίες ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο κράτος.

Το κτίριο είχε παραχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην οποία ανήκε στην πρώην κρατική Περιφέρεια Ηπείρου, σημερινή Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν ζητήσει την αξιοποίησή του προς όφελος της πόλης.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, λίγες κιόλας ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έθεσε το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου στο Δήμο και της αξιοποίησής του, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι σήμερα το ίδιο αίτημα έχει τεθεί στους αρμόδιους υπουργούς και σε στελέχη της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να υπάρχει η κατάληξη που όλοι επιθυμούμε.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν αδιαφορεί και δεν ολιγωρεί. Όσοι πραγματικά καλοπροαίρετα εκδηλώνουν την αγωνία τους για την τύχη του κτιρίου μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη φωνή του Δήμου ώστε αφενός το κτίριο να παραχωρηθεί στην πόλη και αφετέρου να αξιοποιηθεί για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ