Δύο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα… Η εικόνα στην Ήπειρο!

nosokomeio covid

Το μήνυμα ότι η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει, όμως είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την εξέλιξη της πανδημίας, στέλνει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος Covid-19 στην Ελλάδα, στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορούσε μια γυναίκα 38 ετών, που επέστρεψε στην Ελλάδα από τη βόρεια Ιταλία.

Ο κορονοϊός έχει ήδη κοστίσει στη χώρα μας 25.668 ανθρώπινες ζωές ενώ μεγάλο είναι και το οικονομικό κόστος από τις καραντίνες και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην κοινωνία.

Σήμερα πάντως έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση 7.853.330 πολίτες και σταδιακά οι κοινωνία κοιτά προς την κανονικότητα.

Στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο τα δύο πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την ίδια μέρα. Στις 13 Μαρτίου του 2020.

Από τότε και μέχρι σήμερα οι τέσσερις νομοί μετρούν συνολικά 65.904 κρούσματα. Επίσημα δεν διατίθενται στοιχεία για τους νεκρούς που άφησε η πανδημία ανά γεωγραφική ενότητα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί πάνω από 250 θάνατοι που σχετίζονται με κορωνοϊό.

Η Ήπειρος στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δηλαδή την άνοιξη του 2020 είχε μείνει σχεδόν αλώβητη. Από το φθινόπωρο όμως του ίδιου έτους και μέχρι τώρα βρέθηκε αρκετές φορές στο «κόκκινο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ