Δριμεία αντίδραση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

EPIMERLHTHRIO_THESΤην έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά οδηγεί σε κλείσιμο τα Επιμελητήρια καθώς οι εγγραφές και οι συνδρομές αποτελούν τα βασικά τους έσοδα κι αυτά που διασφαλίζουν την επιβίωσή τους.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συζήτησε αναλυτικά το ζήτημα και καταγγέλλει την απόφαση αυτή.

« Γίνεται ακατόρθωτη η άσκηση από τα Επιμελητήρια των αρμοδιοτήτων όπως η τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η έκδοση των πιστοποιητικών μεταβολών των επιχειρήσεων, η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, Υπηρεσία μιας Στάσης κ.ά., με αποτέλεσμα τις υπηρεσίες αυτές να τις επωμισθεί αναγκαστικά το κράτος. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των δαπανών για το Δημόσιο, αλλά και για τις επιχειρήσεις που θα υποχρεούνται να εξυπηρετηθούν.

Οι συνδρομές στα Επιμελητήρια ανταποδίδονται από αυτά με έργο στο πολλαπλάσιο προς τις επιχειρήσεις και Προφανώς η κατάργηση της συνδρομής κάπου αλλού στοχεύει και όχι στην οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, όπως ισχυρίζονται», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και καταγγέλλει μεγάλα συμφέροντα που επιδιώκουν τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποδιοργάνωση των φορέων υπεράσπισης τους, όπως τα Επιμελητήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ