Δραστηριότητα και δηλώσεις υποψηφίων στην Ήπειρο

KOMMATA_SHMATAΑνάβουν για τα καλά οι προεκλογικές μηχανές και ο πρώτος λόγος πια της αναμέτρησης περνά στους υποψηφίους βουλευτές.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, η επικοινωνία των υποψηφίων με τους πολίτες παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Θανάσης Οικονόμου: Τα Γιάννινα να δείξουν το δρόμο

Συνεχείς ήταν οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του Θανάση Οικονόμου τις ημέρες του Πάσχα στα χωριά του νομού μας. Ο υποψήφιος Βουλευτής βρέθηκε σε Βαπτιστή, Πράμαντα, Χρηστούς, Αμπελοχώρι αλλά και στα Δολιανά. Μίλησε με τους κατοίκους διεξοδικά για τα προβλήματα που μας απασχολούν όλους και τους ανέπτυξε τις προτάσεις του για ένα «γιαννιώτικο αναπτυξιακό μοντέλο». Αφορμή στάθηκε το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Οικονόμου όπου διαφαίνονται καθαρά και πολύ συγκεκριμένα οι αναπτυξιακές προτεραιότητες που βάζει μπροστά και η προσπάθεια που έχει καταβάλει αυτά τα τρία χρόνια προκειμένου όπως λέει ο ίδιος «τα Γιάννενα να δείξουν τον δρόμο».

Βασίλης Ιωάννου: Μπορούμε να πετύχουμε

Σε μήνυμά του ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου αναφέρει: Η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, που θα κρίνουν την πορεία της χώρας συνολικά αλλά και την τύχη του κάθε πολίτη ατομικά.

Το ΠΑΣΟΚ μετέχει σ’ αυτές, έχοντας πλήρη συνείδηση της πολιτικής συγκυρίας και γνωρίζοντας ότι τοβαραίνει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, δυσανάλογο των ευθυνών του.

Προσωπικά, βιώνω καθημερινά την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει.

Γνωρίζω και κατανοώ τη δυσφορία και το θυμό των νέων ανθρώπων που βλέπουν μπροστά τους μόνο αδιέξοδα, των ανέργων που δεν μπορούν να βρουν εργασία, των οικονομικά αδύναμων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Όμως αναγνωρίζουμε όλοι , ότι εδώ που φτάσαμε, ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι και δύσκολος και ανηφορικός.

Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις , ούτε μαγικές συνταγές.

Τα μεγάλα διλλήματα για όλους μας είναι συγκεκριμένα:

Θέλουμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα μας, να την κάνουμε αυτοδύναμη χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με κύρος και αξιοπιστία στην Ευρωζώνη; Θέλουμε ν’ αφήσουμε πίσω όλα όσα μας οδήγησαν σ’ αυτή την πολύμορφη κρίση και να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία; Θέλουμε να προστατεύσουμε όσα με σκληρές θυσίες πετύχαμε και με ενότητα να ξεκινήσουμε τη πορεία Ανασυγκρότησης και Ανόρθωσης της χώρας ; Αν ναι , τότε με τη ψήφο μας μπορούμε να επιβάλλουμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και να επιλέξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν ν’ αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου και να ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική.

Φίλες και φίλοι:

Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω αρκετά χρόνια.

Συναντηθήκαμε συχνά στους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και Αυτοδιοικητικούς αγώνες.

Στα οκτώ χρόνια της θητείας μου ως Νομάρχης ,αποκτήσαμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καταφέραμε να πετύχουμε πολλά.

Με σκληρή δουλειά και αίσθημα ευθύνης, με χρηστή διοίκηση και διαφάνεια, ξεπεράσαμε δυσκολίες και εμπόδια και δώσαμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του νομού και των πολιτών.

Όλα όσα πετύχαμε μαζί , μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία , μπορούμε να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο και να κάνουμε το νομό Πρέβεζας , πρότυπο ανάπτυξης και δημιουργίας.

Από χρέος και ευθύνη απέναντί σας, συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και δηλώνω έτοιμος να αγωνιστώ για να γίνουν πράξη οι ελπίδες και οι προσδοκίες σας.

Έχω απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνω και γνωρίζω ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια μεγάλη και επίπονη δοκιμασία.

Γι’ αυτό απευθύνομαι προσωπικά σε όλους και σας καλώ σ’ αυτόν το δύσκολο και ελπιδοφόρο αγώνα που έχουμε μπροστά μας να τον δώσουμε μαζί, διαμορφώνοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Να είστε βέβαιοι ότι μαζί μπορούμε και πάλι να πετύχουμε.

 

Περικλής Βασιλάκης: Το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεθεί με την κοινωνία

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα τοποθετήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Περικλής Βασιλάκης. Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πρέβεζας δήλωσε:

«Στις εκλογές που έρχονται οφείλουμε με καθαρότητα και σαφήνεια να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξαναβρεθούμε με την κοινωνία. Να ενισχύσουμε τα λαϊκά στρώματα. Να δουλέψουμε σκληρά για να μην επαναληφθούν λάθη. Για να εξασφαλίσουμε προοπτική για όλους. Για να ανθίσει και πάλι η ελπίδα.

Στο Νομό Πρέβεζας, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στη Βουλή εκπροσώπους με γνώση, επιμονή και δυνατή φωνή. Για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας και να προτείνουν εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των συμπατριωτών μας και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας, για να βρεθώ στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Για να διατυπώσω μια νέα, αξιόπιστη πρόταση για το αύριο.

Για να αποδειχτώ χρήσιμος για τον τόπο μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς.

Η ανανέωση, η ανάπτυξη του τόπου μας, η προοπτική, είναι στα δικά μας χέρια.

Μαζί, μπορούμε και θα πετύχουμε».

 

Ελένη Πάντου: Έτοιμη για τον αγώνα

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό Θεσπρωτίας η κ. Ελένη Πάντου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα, το αισθάνομαι ως ανάγκη, να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να συστρατευτώ μαζί του για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα Θεσπρωτία. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην τιμητική αυτή πρόσκληση. Παράλληλα καλώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες να στηρίξουν τη Ν.Δ., βοηθώντας να αποκτήσει η χώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, που τόσο χρειάζεται».

Βασίλης Τσιαλιαμάνης: Συμμετοχή στη νέα εποχή

Ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων, μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, την ανεργία να είναι στα ύψη, τους πολίτες να υποφέρουν και τη Μεταπολίτευση να έχει κλείσει τον κύκλο της, συμμετέχω ενεργά στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Έχοντας κολλήσει ένσημα στην αγορά των Ιωαννίνων, ζητώ ως νέος άνθρωπος την ψήφο των συμπολιτών μου, με μοναδικό στόχο να μην ακυρώσω την Ελπίδα και τις προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα.

Μπορούμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα.

Νατάσα Τύρου: Με τους ομογενείς στην Αλβανία

Σε χωριά της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε το Μ. Σάββατο η υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νατάσα Τύρου – Ούζα, η οποία και αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες της Αλβανίας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα. Τύρου – Ούζα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους βορειοηπειρώτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους πάνω στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την έκδοση ταυτοτήτων και βιβλιαρίων υγείας.

Από την πλευρά της η υποψήφια Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναγνώρισε το πρόβλημα ενώ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Την Δευτέρα του Πάσχα η κα. Νατάσα Τύρου – Ούζα επισκέφθηκε την Σκλίβανη, όπου και παρευρέθηκε στην πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ