Δράσεις αναβάθμισης στο Γιαννιώτικο Σαλόνι

gianniotiko2Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξ αιτίας της βροχόπτωσης, τα συνεργεία των τομέων καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, προχώρησαν σε μία μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού και ευπρεπισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης αποψιλώθηκε και καθαρίστηκε ώστε να δέχεται τους επισκέπτες και τους περιπατητές.

Το Πάρκο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Μπέγκας και Βασίλης Μασαλάς.

«Δρούμε σήμερα, σκεπτόμενοι το αύριο». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με αφορμή την Ημέρα του Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι οι δράσεις του Δήμου ξεδιπλώνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο σε μία ημέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί του Δήμου που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορούν στην κατασκευή αποχετευτικών δικτύων περιμετρικά της Παμβώτιδας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη προστασία της λίμνης, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη αλλά και η πάγια θέση του Δήμου για παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου και η μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο.

Ο Δήμαρχος εξήρε την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του νέου, μεγάλου Δήμου και έκανε γνωστό ότι οι τομείς αυτοί θα ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας.

Ερωτηθείς ο κ. Φίλιος για την διαδικασία μίσθωσης στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, είπε ότι αυτή θα προχωρήσει από την Επιτροπή Κληροδοτημάτων με βασικό κριτήριο την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του Πάρκου.

«Το Γιαννιώτικο Σαλόνι παρουσίασε δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο ήταν η εγκατάλειψη από τον τελευταίο μισθωτή. Το δεύτερο και πιο σημαντικό ήταν ότι δεν είχε εγγραφεί στο Ε9 του Δήμου και παρουσιάζονταν ως δημόσια περιουσία. Οι υπηρεσίες προχώρησαν στην συγκέντρωση όλων των στοιχείων για το ιδιοκτησιακό του Πάρκου και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υποβολή του σχετικού φακέλου στο Δικαστήριο. Παράλληλα κινείται η διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Μόλις αυτά ολοκληρωθούν θα γίνει η δημοπράτηση για τη μίσθωσή του. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τη Δημοτική Αρχή είναι η διατήρηση και η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του χώρου. Αυτός θα είναι και ένας από τους βασικούς όρους της διακήρυξης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ