Δράση του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων

etniki konitsa

Πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Τραπεζών διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται δράση ενημέρωσης και στα Γιάννινα την Πέμπτη 22 του μήνα.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο  καταστημάτων σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

. στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό

-στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας

 -στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην “εξαναγκαστική” εθελούσια έξοδο και την απόλυση

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Ήδη στην Ήπειρο έχουν από καιρό «σφραγίσει» υποκαταστήματα κυρίως της Εθνικής και  της Πειραιώς σε αγροτικές και ακριτικές περιοχές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία (σωματική και ψυχολογική)  και την  οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων (κυρίως των ηλικιωμένων) και την ερημοποίηση άλλοτε ακμαζουσών κωμοπόλεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ