Δράσεις του 11ου και 18ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

nipiagogeia programma (1)

Το έργο “Στους πλανήτες δεξιοτήτων παρέα με τον μικρό πρίγκιπα-STEM #SkillsLabs” υλοποίησαν το 11ο και το 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε συνεργασία με άλλα έξι σχολεία στην Ελλάδα και  την Κύπρο.

Το έργο έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής των εργαστηρίων δεξιοτήτων 21+ και υλοποιήθηκε υπό την ομπρέλα του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning.

Η μασκότ του προγράμματος, ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν Ντε σεντ-Εξιπερί, μας διηγείται τις εμπειρίες του από την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, στους οποίους ήρθε αντιμέτωπος με προβλήματα όπως σπατάλη νερού, αδέσποτα ζώα, σεβασμός της διαφορετικότητας, οδική ασφάλεια κλπ.

Μέσω voki ζητούσε τη συνδρομή των μαθητών για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Τα προβλήματα αυτά συνδέονταν με τους τέσσερις θεματικούς άξονες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξη.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες 21ου αιώνα, δεξιότητες STEM, δεξιότητες ζωής και δεξιότητες του νου μέσα από τη συνεργατική επίλυση των προβλημάτων-αποστολών που τους έθετε ο Μικρός Πρίγκιπας. Ταυτόχρονα μέσα από τη συνεργασία τόσων σχολείων και μαθητών αντιλήφθηκαν ότι η αλλαγή έρχεται όταν όλοι μαζί γινόμαστε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ