Δραματική έκκληση του Πανεπιστημίου για τα αδέσποτα

adesskpanew

adesskpanew

Ενάμισι περίπου μήνα, μετά την τελευταία σύσκεψη που έγινε μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Πανεπιστημίου, με στόχο ο πρώτος να βρει λύση για τα αδέσποτα, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έγινε το παραμικρό βήμα, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Το πρόβλημα τεράστιο, τόσο στην πόλη όσο και στην Πανεπιστημιούπολη. Πρύτανης και αντιπρυτάνεις επανέρχονται με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν από ξένους φοιτητές που βρίσκονται στα Γιάννινα και απευθύνουν δραματική έκκληση.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φοιτούν τουλάχιστον εκατό ξένοι φοιτητές. Πριν από λίγες μέρες απηύθυναν επιστολή – έκκληση προς τις αρχές της πόλης, την οποία κοινοποίησαν και στη διοίκηση του Ιδρύματος. Με την επιστολή αυτή εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι αισθάνονται να μην μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον χώρο του Πανεπιστημίου και να κινδυνεύει η ζωή τους. Πιστεύουν ότι μία τέτοια υποδοχή δεν είναι η πλέον κατάλληλη για ξένους φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη των Ιωαννίνων για πρώτη φορά από τόσο μακριά. Οι ξένοι φοιτητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν νομικά και να κοινοποιήσουν την κατάσταση στις πρεσβείες των χωρών τους.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη δεν αφορά μόνο ασφαλώς τους ξένους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, αλλά το σύνολο των φοιτητών μας, των εργαζομένων και των επισκεπτών του Ιδρύματος.

«Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας μπροστά στα σχεδόν καθημερινά κρούσματα που εμφανίζονται και μπροστά στην απειλή και τον τρόμο που βιώνουν φοιτητές, προσωπικό και επισκέπτες του Ιδρύματος από τα αδέσποτα σκυλιά.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο απροχώρητο και ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει με σταυρωμένα χέρια το χειρότερο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Πρέπει να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή.

Καλούμε τις αρχές αυτού του τόπου στον ανώτατο βαθμό διοίκησής του και σε όλα τα επίπεδα, να προβούμε από κοινού σε άμεσες ενέργειες που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η ζωή νέων παιδιών και εργαζομένων.

Η δήλωση αυτή έχει τον χαρακτήρα άμεσης έκκλησης για αντιμετώπιση της κατάστασης, αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η ευθύνη όλων μας, και κυρίως αυτών που ασκούν διοίκηση είναι τεράστια. Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός, χρειαζόμαστε άμεσα τη βοήθεια όλων, για να δοθεί λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ