Δωρεάν μαστογραφία για 150 γυναίκες της Άρτας

dorean mastografia

dorean mastografia

Την ευκαιρία για προληπτική εξέταση μαστογραφίας είχαν 150 γυναίκες της Άρτας (οι οποίες εντάσσονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) οι οποίες επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα μαστογράφου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία βρέθηκε για τρεις ημέρες στην πόλη.

Ο Δήμος Αρταίων, μαζί με άλλους 10 Δήμους από όλη τη χώρα, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Την συγκεκριμένη δράση στήριξε και ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι».

«Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, κάτι που μας δείχνει πολλά. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αντιληφθούν ότι ο τακτικός έλεγχος είναι άκρως απαραίτητος και πως η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» ανέφερε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε το Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι» για την στήριξη της δράσης και τη σημαντική συμβολή στην επιτυχία της.

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα ανάλογες δράσεις, ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανασφάλιστους συμπολίτες για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ