Δωρεά οργάνων: Χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας…

DOREA_ORGANONΖωή από το θάνατό του έδωσε ένας 59χρονος Ρουμάνος ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Ο 59χρονος νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έγινε για να κρατηθεί στη ζωή. Οι συγγενείς του πήραν τη μεγάλη απόφαση και προχώρησαν σε δωρεά οργάνων, δίνοντας έτσι ανακούφιση και χαμόγελο σε άλλους συνανθρώπους μας.

Γιατροί της ΜΕΘ και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων προχώρησε με επιτυχία στη διαδικασία.

Ο δότης ήταν ρουμανικής καταγωγής, 59 ετών και τα όργανα που δωρίστηκαν (νεφροί, ήπαρ και οφθαλμοί) ελήφθησαν από πέντε λήπτες. Στην ανακοίνωση του Χατζηκώστα ο Διοικητής Φώτης Βάββας, αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς του δότη που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», για μία τέτοια ανθρωπιστική ενέργεια και ελπίζουμε αυτή η πράξη να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση προς όλους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ