Δωρεά από την Αυστραλία στην Παιδιατρική

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Παιδιατρική Κλινική και στο Τμήμα Νεογνών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, δώρισε η “THE HELLENIC INITIATIVE AUSTRALIA” μέσω του Σωματείου ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»  εξυπηρετεί  ασθενείς από όλη την Ήπειρο, αλλά και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων ακόμα και την Αλβανία. 

Ο εξοπλισμός της Παιδιατρικής Κλινικής και του Τμήματος Νεογνών του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» με τα απαραίτητα μηχανήματα ήταν μια επιτακτική και επείγουσα ανάγκη που αναμένεται να ωφελήσει πάνω από 9.000 παιδιά το χρόνο.

Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι οι Έλληνες ομογενείς από την Αυστραλία βρίσκονται στο πλευρό της χώρας μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές και βοηθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η ΤΗΙ Αυστραλίας, δώρισε συνολικά $48,000, για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις Παιδιατρικές Κλινικές και για τις Μονάδες Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Καλωσορίζοντας την υποστήριξη από την THI Αυστραλίας, η Πρόεδρος του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, κα Natasha Clive – Βρέκοσι, δήλωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ΤΗΙ Αυστραλίας υποστηρίζει τον οργανισμό μας και έχει βοηθήσει αυτά τα δύο τοπικά νοσοκομεία που βρίσκονταν σε μεγάλη ανάγκη.»

Το Σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ έχει στόχο την μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.  Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας, τα τελευταία 8 χρόνια έχει αναβαθμίσει και εξοπλίσει 45 Παιδιατρικά Τμήματα σε 39 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ