Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα συνέχεια στο Πολυθέαμα

MPELISAΣυνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία, για έβδομη εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή 6 Μαΐου από τo Politheatro οι παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και ώρα 9:30 μ.μ. με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα».

Πρόκειται για την ιστορία του Δον Περλιμπλίν, του απατημένου συζύγου. Η κοιμισμένη φαντασία του ξυπνάει, όταν καταλαβαίνει πως η γυναίκα του τον απάτησε με τρόπο φριχτό κι έτσι εκείνος βρίσκει τον τρόπο «να τα φορέσει» σ’ όλες γενικά τις γυναίκες με τον πιο τραγικό τρόπο.

Ο Δον Περλιμπλίν, ένα αγαθό γεροντοπαλίκαρο, πείθεται να παντρευτεί την όμορφη μικρή Μπελίσα. Εκείνη τον απατά. Εκείνος για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται τις αισθησιακές απολαύσεις του κόσμου γύρω του. Αποφασίζει να ξανακερδίσει την άπιστη σύζυγό του προικίζοντας την με ψυχή.

Για να το κατορθώσει αυτό, μεταμφιέζεται σε ένα μυστηριώδη νέο και την πλανεύει. Όταν πια είναι βέβαιος για το πάθος της, ξεψυχάει στην αγκαλιά της χαρίζοντας της την καρδιά του. Η χάρτινη, άκαρδη Μπελίσα, θα αγαπήσει για πάντα τον νεκρό Περλιμπλίν.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει ο Θοδωρής Γκόγκος, τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Τάκης Στεφάνου, την σύνθεση της μουσικής και των τραγουδιών της παράστασης έκανε ο Περικλής Μπουλουκτσής, τους φωτισμούς ο Θοδωρής Γκόγκος, την διδασκαλία της κίνησης η Γιάννα Κούλα τις φωτογραφίες ο Χρήστος Γκλίβας.

Στην παράσταση παίζουν: Κωνσταντίνος Μπάζας, Πόλυ Ανδρεάδη, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Μαργαρίτα Στέφου, Μαρία Σιάκα, Κωνσταντίνος Σηφάκης.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ώρα 9:30 μ.μ. στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και φοιτητικό 5 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ