Δομπόλη προς δημοπράτηση για σύγχρονο διοικητικό κέντρο

dompoli pazl

Εκτενή ενημέρωση για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, έκανε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόσφατα εγκρίθηκαν η προμελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Το κόστος έχει εκτιμηθεί στα 12,5 εκατομμύρια.

Η χρηματοδότηση για το έργο, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, θα είναι μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου είναι υπαρκτό και οι δαπάνες από τα μισθώματα είναι ήδη μεγάλες. Καταφέραμε να περιέλθει το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στο Δήμο χάρη και στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Και φτάνουμε στο σημείο να απολογούμαστε επειδή το πετύχαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έγινε εξαντλητικός διάλογος με την διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ, με την γενική συνέλευση της εταιρείας να μην συμφωνεί στην παραχώρηση του κτιρίου για την αξιοποίηση του ως νέο δημαρχείο.

«Το κτίριο της Δομπόλη είναι χαρακτηρισμένο ως διοικητικός χώρος. Η πόλη έχει ανάγκη από ένα νέο διοικητικό κέντρο. Οι χώροι πολιτισμού είναι ήδη αρκετοί και με μέριμνα της δημοτικής αρχής σταδιακά αναβαθμίζονται», σημείωσε και υπογράμμισε ότι για τη δημοπράτηση του νέου διοικητικού κέντρου επιλέχθηκε το μοντέλο μελέτη- κατασκευή καθώς αποτελεί τον πιο γρήγορο για την κατασκευή του έργου.

Στο χώρο του παλιού πανεπιστημίου θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ θα είναι διακριτός ο ρόλος του πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ