Δομολεσσά- Λάλιζα.. Λύση με νέα γέφυρα

Την ικανοποίησή τους για τη δημοπράτηση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του έργου κατασκευής νέας γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσσά-Λάλιζα που ενώνει τους Δήμους Ζίτσας και Δωδώνης εκφράζουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Μιχάλης Πλιάκος και Χρήστος Ντακαλέτσης.

Το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 498.000 ευρώ, θα αντικαταστήσει την παλιά γέφυρα που είχε καταστραφεί από τη θεομηνία το Χειμώνα του 2015 και αποτελούσε πάγιο αίτημα των δύο Δήμων, καθώς η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής είναι δύσκολη από το συγκεκριμένο σημείο.

Στη γραπτή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρουν: « Οριστικό τέλος στη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων απομακρυσμένων συνοικισμών των δήμων Ζίτσας και Δωδώνης δρομολογείται με τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσσά – Λάλιζα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα αιτήματα των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης έγιναν αποδεκτά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και απέφεραν αποτέλεσμα.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης παράγει έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας που ικανοποιούν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα μας.

Η αντικατάσταση της καταστραφείσας παλιάς γέφυρας από τη θεομηνία το Χειμώνα του 2015, θα δώσει λύση στα προβλήματα μετακίνησης δεκάδων συμπολιτών μας, κατοίκων απομακρυσμένων συνοικισμών διευκολύνοντας την πρόσβαση τους τόσο προς το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά όσο και προς την Εγνατία Οδό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ