Ντοκιμαντέρ της RAI… Ναρκωτικά, χρήμα και εξαγορά των εκλογών στην Αλβανία

«Αν το λαθρεμπόριο ήταν έντονο στη δεκαετία του 2000, η εμπορία ναρκωτικών ουδέποτε σταμάτησε. Ακόμη και η Αδριατική έχει γίνει αυτοκινητόδρομος των διακινητών. Η Αλβανία είναι η βασική παραγωγός χώρα για το χασίς. Για την Ευρώπη αποτελεί την Κολομβία…».. Αυτές είναι ορισμένες από τις διαπιστώσεις που παρουσιάζονται σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο δεύτερο κανάλι της Ιταλικής τηλεόρασης. Το ντοκιμαντέρ διαρκεί περίπου πενήντα λεπτά και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στην Αλβανία. Βασικό συμπέρασμα… Η χώρα καλλιεργεί χασίς, το χασίς φέρνει χρήμα, το χρήμα καταλήγει στους πολιτικούς και με αυτό αγοράζουν τις εκλογές!

Όπως τονίζεται, η επέμβαση στο Λαζαράτι πριν μερικά χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγεί η συγκεκριμένη περιοχή από τις χασισοφυτείες. Όμως αυτές εξαπλώθηκαν πλέον σε ολόκληρη την χώρα.

Το διάστημα αυτό η Αλβανία διέρχεται μία βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Οι περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν παραιτηθεί και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες είναι καθολικό.

Η κυβέρνηση αντιστέκεται και ο Ράμα χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους πιστεύοντας ότι θα ξεπεράσει την κρίση.

Οι καταγγελίες ωστόσο φουντώνουν και επικεντρώνονται στις διασυνδέσεις της κυβέρνησης με την μαφία των ναρκωτικών. Τα χρήματα από το εμπόριο του χασίς είναι αυτά που επιτρέπουν την εξαγορά των ψήφων.

Κι αυτή είναι μία ακόμη πτυχή που προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ της Ιταλικής τηλεόρασης. Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι οι τελευταίες εκλογές αγοράστηκαν και υποστηρίζει ότι τώρα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ