Δωδώνη, Βελλά, Βίτσα και Γιάννινα οι σταθμοί της Πρωθυπουργικής επίσκεψης

Τρεις τουλάχιστον κορυφαίοι υπουργοί και αρκετοί γενικοί γραμματείς υπουργείων θα συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη επίσκεψη που κάνει στην Ήπειρο ως πρωθυπουργός της χώρας. Η επίσκεψη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και μεταξύ των άλλων στην περιοχή θα βρεθούν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το βασικό μέρος της επίσκεψης είναι αφιερωμένο στο Ζαγόρι, όπου από κει αναμένονται πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την ένταξη της περιοχής στον παγκόσμιο κατάλογο μνημείων της Unesco.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού θα είναι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι ενώ αμέσως μετά θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και θα δει από κοντά την πορεία αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Βελλάς όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη  και θα ενημερωθεί τόσο για την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία όσο και για την πρότυπη φάρμα που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια με σκοπό την αναγέννηση της περιοχής. Το βέβαιο είναι ότι θα τεθεί το αίτημα για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής η οποία θα πλαισιώνει τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στον πρωτογενή τομέα.

Στο Ζαγόρι, σταθμός του Πρωθυπουργού θα είναι η Βίτσα. Εκεί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και φορείς της περιοχής και από κει αναμένονται οι βασικές ανακοινώσεις της επίσκεψης.

Τελευταίος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το δημαρχείο Ιωαννίνων όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ