Δωδώνη: Χωρίς αυξήσεις τα ανταποδοτικά και τα τέλη ύδρευσης

ds dodoni foto

ds dodoni foto

Σταθερά και χωρίς καμία αναπροσαρμογή μένουν για τρίτη χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης του Δήμου Δωδώνης.

Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Θεοχάρη.

Σημειώνεται ότι το 2014, η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε γενναία μείωση των τελών, τα οποία από τότε παραμένουν σταθερά παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενέκρινε τον ισολογισμό και τον απολογισμό του προηγούμενου διαχειριστικού έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έκτακτες επιχορηγήσεις του Δήμου κατά το 2016 ανήλθαν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκαν έργα ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν έργα συνολικού προυπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων.
Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου φτάνει στα 2,3 εκατομμύρια.

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών το 2016 ήταν μία χρονιά όπου ο Δήμος ανέδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, πράγμα που θα συνεχίσει να πράττει και το επόμενο διάστημα.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την θετική έκβαση που είχε το αίτημα του Δήμου σχετικά με την ίδρυση Κέντρου Κοινότητας.

Ο Δήμος είχε απευθυνθεί στην Διαχειριστική Αρχή ζητώντας την ζητώντας στα πληθυσμιακά κριτήρια να λαμβάνεται υπόψιν ο de facto πληθυσμός. Το αίτημα συζητήθηκε στην τελευταία επιτροπή παρακολούθησης και έγινε αποδεκτό μετά την θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε στην επόμενη πρόσκληση να υποβάλλει πρόταση και ο Δήμος Δωδώνης προκειμένου έτσι να δημιουργήσει μία σημαντική κοινωνική δομή.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Δωδώνης αποτελεί πλέον έναν από τους εταίρους στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο είναι μεσοπρόθεσμο, έτσι όπως προσδιορίστηκε από την ΜΟΔ είναι «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ