Δώδεκα περιπτώσεις παράνομης θήρας σε ένα μήνα

AKYNGOS

AKYNGOS

Εκατοντάδες ελέγχους πραγματοποίησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ και τον μήνα Ιανουάριο στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, έχοντας καθημερινή παρουσία στους κυνηγότοπους προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια.

Μόνο κατά το μήνα Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν 12 περιπτώσεις ατόμων που παραβίασαν τους όρους άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σε πολλές περιπτώσεις τα αδικήματα ήταν περισσότερα από ένα.

Συνολικά στις 12 περιπτώσεις για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία, καταγράφηκαν επτά περιστατικά για άσκηση θήρας άνευ άδειας, δύο περιπτώσεις όπου οι παραβάτες είχαν παραποιημένο όπλο, έξι περιπτώσεις για καρτέρι μπεκάτσας, ενώ σε πέντε από τις περιπτώσεις, οι παραβάτες αρνήθηκαν να αποδεχθούν τον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου υπενθυμίζει πως το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, οι αρμοδιότητες και ο ευθύνες της είναι νομικά και θεσμικά κατοχυρωμένες και παρά την τεράστια συμμόρφωση και αποδοχή του ρόλου της από την κυνηγετική οικογένεια, αλλά και την ίδια την Πολιτεία, υπάρχουν ορισμένοι – ευτυχώς ελάχιστοι – που επιδεικνύουν απαράδεκτη συμπεριφορά.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές είναι αυτονόητο, ότι θα βρουν απέναντί τους το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας και φυσικά θα αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ