ΔΚΜ: Παρωδία στο ΤΕΕ, όνειδος για τον κλάδο

ekloges tee1

ekloges tee1

Παρωδία, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, την διαδικασία για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ Ηπείρου, επιρρίπτοντας την ευθύνη, στις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα από την σύμπραξή τους, θέλησαν να αποκλείσουν όλες τις άλλες.

Σημειώνεται ότι η ΔΚΜ είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, στις εκλογές του φθινοπώρου, ενώ σημαντικά ποσοστά είχαν καταγράψει κι άλλα σχήματα, που έτυχαν της ίδιας συμπεριφοράς.

Οι αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών αποχώρησαν από την διαδικασία και οι λόγοι αναλύονται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από τον επικεφαλής της Ιωάννη Τσίγκρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ που διεξήχθησαν στις 9 Μαρτίου 2017, διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, εξελίχθηκε κατά κοινή ομολογία σε παρωδία και αποτελεί όνειδος για τον κλάδο μας που τόσο πολύ μαστίζεται από την κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

Τον κυριότερο λόγο αποτελεί η πλήρης ασέβεια από συγκεκριμένες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) και ο κατακερματισμός της πραγματικής βούλησης των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές του οργάνου, αφενός μεν της πρώτης παράταξης σε ψήφους αφετέρου δε και των υπολοίπων παρατάξεων στα όργανα Διοίκησης.

Βασική μας αρχή, η οποία επιδοκιμάστηκε και από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων είναι η πολυσυλλεκτικότητα, η εξωστρέφεια και η ανανέωση του οργάνου που κύριο στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των μηχανικών, καθώς και την ουσιαστική υποστήριξή του ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας.

Όταν όμως αυτές καταπατούνται με μεθοδεύσεις εκτελεσμένες σε άλλες σκοτεινές εποχές και με αποκλεισμούς αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοιες πρακτικές με αποτέλεσμα στη χθεσινή συνεδρίαση και πριν την εκλογή του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ να αποχωρήσουμε προφυλάσσοντας την παράταξη και το κοινό συμφέρον του κλάδου.

Ήταν η ελάχιστη δημοκρατική αντίδραση στις παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις των ίδιων προσώπων που χρόνια τώρα χειραγωγούν το ΤΕΕ/ΤΗ, οδηγώντας το στην πλήρη απομόνωση και απαξίωση του. Δυστυχώς για κάποιους συναδέλφους οι καρέκλες έχουν σημαντικότερο ρόλο από την προσφορά και την αναβάθμιση του Τεχνικού Επιμελητηρίου καθώς και του ρόλου του μηχανικού γενικότερα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ