ΔΚΜ: Απούσα από τα σημαντικά η διοίκηση του ΤΕΕ

niarxouy l5

niarxouy l5

Την υπολειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου καταγγέλει με μία σκληρή ανακοίνωση η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, τα μέλη της οποίας απείχαν από την τελευταία συνεδρίαση.

Η ΔΚΜ κάνει λόγο για πλήρη ανεπάρκεια και για απουσία του ΤΕΕ από μείζονα ζητήματα της περιοχής, όπως είναι η λεωφόρος Νιάρχου, των δασικών χαρτών, της λίμνης κι άλλα.

Απευθυνόμενη η παράταξη στον Πρόεδρο του ΤΕΕ, ζητά να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου ενώ αναφέρεται εκτενώς και στην απουσία θέσεων εν όψει του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου που θα γίνει στα Γιάννινα.

«Μετά το φιάσκο της λεωφόρου Νιάρχου, όπου ο μοναδικός φορέας που απέφυγε να πάρει θέση ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο, και, μάλιστα, αρνήθηκε και να παραστεί σε σύσκεψη που διοργάνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στη συνέχεια απέφυγε να διατυπώσει θέση για το θέμα του αεροδρομίου και τον ρόλο του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από κάθε διαδικασία διαλόγου με τους άλλους φορείς της περιοχής μας. Αυτό αποτελεί πρωτοφανή επιλογή για τον θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οδηγώντας το σε πλήρη απαξίωση του από την κοινωνία, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για το κλάδο μας, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, που έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των μελών του και τη μετανάστευση τους στο εξωτερικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής Γ. Τσίγκρος.

Η παράταξη, όπως επισημαίνεται, είχε προτείνει να συζητηθούν τα κύρια ζητήματα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, της δυσλειτουργίας των Πολεοδομικών Γραφείων, της αναστολής των δημοπρασιών των δημοσίων έργων και της μη ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Χωροταξικού, καθώς και των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης, καθώς και της ολοκλήρωσης και εφαρμογής του master plan για τη λίμνη. Ακόμη έθεσε θέματα όπως η συνέχιση της Ιόνιας μέχρι την Κακκαβιά, η σύνδεση με την Πρέβεζα, η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον Ε65, η διαχείριση των απορριμμάτων και η διασύνδεση της περιοχής με φυσικό αέριο.

Μάλιστα, η παράταξη αναφέρεται και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, με τη παρουσία και του πρωθυπουργού. «Θα περιμέναμε να ετοιμάσουμε μια εισήγηση ως Τεχνικό Επιμελητήριο, με αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και με τον προγραμματισμό για όλες τις δράσεις της επόμενης δεκαετίας, που θεωρούμε σκόπιμο ότι πρέπει να αναληφθούν για την ομαλή και ισόρροπη ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, θα παρακολουθήσουμε και αυτό το συνέδριο ως απλοί παρατηρητές και χειροκροτητές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ