Δίχτυα και σκουπίδια στη λίμνη Πηγών Αώου

dixtia-limni2

Δίχτυα μήκους 150 μέτρων είχαν τοποθετήσει ασυνείδητοι λαθραλιείς στην λίμνη Πηγών Αώου.

Τα δίχτυα εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια περιπολίας που έκαναν θηροφύλακες της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Ευτυχώς για την ιχθυοπανίδα της πανέμορφης αλλά απροστάτευτης αυτής λίμνης τα δίχτυα είχαν ελάχιστα αλιεύματα. Οι θηροφύλακες κατέστρεψαν επιτόπου τα δίχτυα και υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά .

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dixtia limni2

Επίσης κατά την διάρκεια της περιπολίας τους στις όχθες της Λίμνης -η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή προφανώς μόνο στα χαρτιά- συγκέντρωσαν και απομάκρυναν απορρίμματα που οι Νεοέλληνες φροντίζουν να αφήνουν  σε κάθε γωνιά της πανέμορφης αυτής λίμνης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dixtia limni1

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων συγχαίρει τους Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ για την ευσυνειδησία τους, τον ζήλο τους και την αποτελεσματικότητά τους και ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της 5ης ΚΟΗ για την στήριξη των προσπαθειών του Συλλόγου  στον τομέα πάταξης της λαθραλιείας.

Ταυτόχρονα όμως κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη των υδάτινων συστημάτων της περιοχής μας και των ιχθυοπληθυσμών τους τα οποία λυμαίνονται ασυνείδητοι.

«Θα ασχοληθεί επιτέλους κάποια αρμόδια αρχή και υπηρεσία -πλην της θηροφυλακής- με την επιτήρηση και φύλαξη ποταμών και λιμνών και την εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας ή θα αρκεστούν ως συνήθως στην διακίνηση αλληλογραφίας και μόνον;», τονίζει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ