ΔΗΠΑΚ: Συνέλευση για τις εκλογές στην ΕΙΝΗ

nosokomeio new

Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί η ΔΗΠΑΚ με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία εκλογών στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου που είχε διακοπεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Γενική Συνέλευση ορίζεται για τις 14 Ιανουαρίου με σκοπό την εκλογή κεντρικής εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών.

Η παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η μαζική συμμετοχή των γιατρών από όλα τα νοσοκομεία και ΚΥ ευθύνης της ΕΙΝΗ, είναι η μόνη απάντηση στο «εκφυλιστικό σύρσιμο» της διαδικασίας των εκλογών εδώ και 1,5 μήνα.  Η ΕΙΝΗ με αυτή την τακτική  έχει μείνει χωρίς ΔΣ στην καρδιά της όξυνσης της επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στους υγειονομικούς και το λαό. Να θυμίσουμε δε ότι οι εκλογές ακυρώθηκαν για να αποκλείσουν (η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ) τη συμμετοχή των αγροτικών γιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία στις εκλογές και να κερδίσουν προεκλογικό χρόνο.

Φαίνεται όμως ότι το χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση με την διάλυση του συλλόγου σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι σταθερό καθήκον και υποχρέωση αυτών των δυνάμεων. Οι παρατάξεις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΑΤΡΩΝ,  βάζουν τις τελευταίες ημέρες ζήτημα παραπέρα αναβολής των εκλογών επικαλούμενοι την πανδημία και την ανάγκη προφύλαξης από τον covid19.

Την ώρα που οι γιατροί εργάζονται μέσα στο νοσοκομείο ακόμη και όταν νοσούν, την ώρα οι χώροι υπερμετάδοσης σχολεία, χώροι δουλειάς, τα πανεπιστήμια λειτουργούν κανονικά και χωρίς μέτρα προστασίας με κυβερνητική απόφαση, την ώρα που εκλογές διενεργούνται σε όλη τη χώρα, οι γιατροί στην Ήπειρο και Λευκάδα κινδυνεύουν από covid  αν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία!!!!!!

Η όποια προσπάθεια εκ νέου  αναβολής των εκλογών  μπορεί να σημάνει την μεταφορά των εκλογών τον Απρίλη,  με βάση τον νόμο Χατζηδάκη με ότι αυτό συνεπάγεται (συνδικαλιστικό φακέλωμα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κλπ), αλλά κύρια θα σημάνει τον αποκλεισμό της ΕΙΝΗ από το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που θα έχει πραγματοποιηθεί ως τότε. Η ΕΙΝΗ θα μείνει εκτός της Ομοσπονδίας και αφού πρώτα έχει εκφυλιστεί ως ένωση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ  Όπως σε όλη τη χώρα διενεργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο εκλογές και διενεργούνται και αυτόν το μήνα, με πείσμα για το δυνάμωμα  των ΕΝΩΣΕΩΝ και την διατήρηση της  ΟΕΝΓΕ στις αγωνιστικές της ράγες  ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ-ΛΕΥΚΑΔΑ.

Η συμμετοχή όλων στη Γενική Συνέλευση είναι η απάντηση στα όποια σχέδια παραπέρα εκφυλισμού της Ένωσης επιχειρούνται. Είναι η απάντηση στην αυθαιρεσία, σε αυτούς που θέλουν την ΕΙΝΗ γραφειοκρατικό μηχανισμό συνδικαλιστικών παρατάξεων, χωρίς  συλλογικές διαδικασίες και με την πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών σιωπηλούς στην άκρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ