Διόρθωση των αδικιών για τους γιατρούς των ΤΟΜΥ ζητά η Μ. Τζούφη

GIATROS SYNT14

Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιατρών που εργάζονται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) για τη βαθμολογική τους εξέλιξη στο ΕΣΥ ζητά η Μερόπη Τζούφη.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, τονίζεται πως οι ΤοΜΥ λειτουργούν εντός του ΕΣΥ και οι υπηρετούντες γιατροί δεν είναι εξωτερικοί συμβαλλόμενοι. Αντίθετα, έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι θέσεις τους έχουν προκηρυχθεί από το υπουργείο Υγείας με έγκριση από το ΑΣΕΠ.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ακόμα πως η προϋπηρεσία σε ΤοΜΥ αποτελεί εργασία εντός του ΕΣΥ, όμοια με την υπηρεσία του Επικουρικού Ιατρού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ωστόσο, αν και η προϋπηρεσία ως Επικουρικός Ιατρός λαμβάνεται υπόψη για κάθε περαιτέρω εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ ήδη από το 2010, η προϋπηρεσία σε ΤοΜΥ λαμβάνεται υπόψη μόνο για την μισθολογική εξέλιξη.

Όπως τονίζει η Μερόπη Τζούφη, η συνθήκη αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση προς το ιατρικό προσωπικό των ΤοΜΥ και υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση απέρριψε σχετική κοινοβουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2022 για την επίλυση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση και να διορθώσει την αδικία σε βάρος των ιατρών των ΤοΜΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ