Διοικητικές και νομικές προσφυγές από την Περιφέρεια για τη μονάδα των Ασφαλτικών

ixtiokalli

Σε διοικητικές αλλά και νομικές προσφυγές θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να ακυρωθεί η άδεια εγκατάστασης της μονάδας ασφαλτικών στην περιοχή της Σαγιάδας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και χωρίς όπως προέκυψε να είχαν ενημερωθεί όλα τα μέλη του σώματος για την απόφαση του προεδρείου.

Το θέμα των ασφαλτικών απασχολεί για είκοσι περίπου χρόνια. Την στιγμή που όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει, υπογράφηκε αιφνιδιαστικά η άδεια εγκατάστασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τοποθετήθηκε εκπρόσωπος των ιχθυοκαλλιεργητών ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης καθώς και στα τεράστια προβλήματα που θα προκαλέσει στην περιοχή μιας τέτοια δραστηριότητα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε διοικητική προσφυγή ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης που έχει δοθεί.

Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε και στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάστασης της μονάδας, θεωρώντας ότι είναι ασύμβατη και μπορεί να σημάνει την καταστροφή της ιχθυοκαλλιέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ