Αυξήσεις στα διόδια ως και 60% φέρνουν οι οδικοί άξονες

DIODIA NEWΜε αυξήσεις διοδίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 60% για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, αρχίζουν οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους. Ετσι, το κόστος των διοδίων για τη διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από 24,15 ευρώ σήμερα, θα φθάσει τα 30,40 ευρώ, με την έναρξη των έργων.

Οι νέες τροποποιημένες συμβάσεις κατατέθηκαν χθες στη Βουλή. Ο στόχος είναι οι εργασίες στα εργοτάξια να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τον ερχόμενο Μάρτιο και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2015 ή το αργότερο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, όπως αναφέρθηκε χθες κατά την παρουσίαση των νέων συμβάσεων, θα εφαρμοστούν με την έναρξη των εργασιών. Για παράδειγμα, σε σταθμούς διοδίων, όπως Αφιδνών, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας, ο μέσος όρος της αύξησης είναι περίπου 60%. Για την Πελασγία, που βρίσκεται στο τμήμα Μαλιακού – Κλειδιού, το κόστος από 2,70 ευρώ για τα Ι.Χ. θα αναπροσαρμοστεί στα 3,50 ευρώ (αύξηση 30%).

Αντίστοιχα θα προστεθούν τρεις νέοι σταθμοί στο τμήμα Ελευσίνας – Κορίνθου (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι) άλλοι δύο στην Αττική (Αγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ