Με ένα και μοναδικό θέμα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα -15 Δεκεμβρίου- το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών.
Κι αυτό αφορά στη λήψη απόφασης για την δημιουργία και χωροθέτηση σωφρονιστικού καταστήματος στους Φιλιάτες με την εισήγηση να γίνεται από τον Δήμαρχο Βασίλη Τζίγκο.
Η ίδρυση και λειτουργία φυλακών έρχεται ως… αντίδοτο στο κλείσιμο του στρατοπέδου. Ένα κλείσιμο που παρά τις αρχικές αντιδράσεις και τις δηλώσεις ακόμη και για παραιτήσεις των αυτοδιοικητικών, έγινε τελικά εντελώς σιωπηλά και ήρεμα.
Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου προορίζεται πλέον για σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον καθώς θα δώσει την δυνατότητα να υπάρξουν επίσημες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από άλλους φορείς που είναι πιθανό να παραβρεθούν.
Η ακριτική επαρχία Φιλιατών είναι μία από αυτές που αντιμετωπίζουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα ενώ το κλείσιμο του στρατοπέδου αποτελεί και οικονομικό πλήγμα για την κωμόπολη.