Δήμος Ζαγορίου.. Γιατί έκλεισε το καφενείο στην Ελάτη

elati plat2

elati plat2

Ποικίλα σχόλια έχουν προκαλέσει το κλείσιμο του δημοτικού καταστήματος στην Ελάτη, το οποίο ήταν μισθωμένο και λειτουργούσε ως καφενείο- ταβέρνα.

Σχόλια που έγιναν περισσότερα από το γεγονός ότι το κλείσιμο καταγράφεται λίγο πριν τις γιορτές όπου η τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη.

Ο Δήμος Ζαγορίου, με αφορμή τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι αυτό που έγινε ήταν η εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Με αφορμή αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το δημοτικό ακίνητο που λειτουργούσε ως εστιατόριο στην Τοπική Κοινότητα Ελάτης, ως Δήμος Ζαγορίου οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για να μην αιωρούνται διάφορες «κατηγορίες», ανακρίβειες και γίνονται παρερμηνείες επί του θέματος.

Ο Δήμος Ζαγορίου δεν ανοίγει ή κλείνει καταστήματα κατά το δοκούν, απλά υποχρεούται να προασπίζει τα συμφέροντα του και να εφαρμόσει δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας ο μισθωτής οφείλει να αποχωρήσει και να παραδώσει το ακίνητο, όπως και έγινε.

Επομένως, δεν πρόκειται για κάποια αναίτια έξωση ή ανάλγητη στάση εκ μέρους του Δήμου, αλλά για την εκτέλεση δικαστικής απόφασης.

Από τον πρώην Δήμο Κεντρικού Ζαγορίου το συγκεκριμένο κατάστημα είχε μισθωθεί το 2004.

Στις 4-7-2014 η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγορίου κατέθεσε αγωγή κατά του μισθωτή για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθεί ο Δήμος, ο οποίος δικαιώθηκε, να εφαρμόσει πρόσφατη δικαστική απόφαση.
Όσα, στο εξής, διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούν την ουσία, αλλά τις προσωπικές επιθυμίες και απόψεις καθενός και δεν αγγίζουν τη δημοτική αρχή.

Το θέμα είναι καθαρά νομικό, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και δεν επαφίεται στην καλή θέληση ή ευαισθησία κανενός αυτοδιοικητικού να το προσεγγίσει με άλλο τρόπο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ