Δήμος Σκουφά: Δεν παραιτείται των Γερμανικών αποζημιώσεων

KOMMENOΗ απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν πτοεί τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την διεκδίκηση για το ολοκαύτωμα στο Καμμένο. Η δήλωση του Δημάρχου Στάθη Γιαννούλη είναι ξεκάθαρη και ο χρόνος που έρχεται έχει ιδιαίτερη αξία.

«Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του για το ολοκαύτωμα στο Κομμένο και θα ξεκινήσει ενεργά την προσπάθεια διεκδίκησης.

Οι κινήσεις για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από την απόφαση που ανακοινώθηκε από το Δικαστήριο της Χάγης. Είναι ζήτημα υλικής αλλά και ηθικής αποκατάστασης των θυμάτων για το οποίο πρέπει να απαιτήσουμε λύση», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννούλης.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θεωρεί ιδιαίτερη σημαντική την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης από τους 28 βουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση προς τους Προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα διεκδίκησης των γερμανικών υποθέσεων και πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.

Αυτή η πρωτοβουλία φανέρωσε τη στήριξη από μέλη της Βουλής απέναντι στα θύματα της ναζιστικής κατοχής και προκάλεσε την ικανοποίηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Οι βουλευτές αυτοί είναι οι: Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Τσίπρας Αλέξιος (Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Αντωνακόπουλος Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Βαλυράκης Ιωσήφ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Γρηγοράκος Λεωνίδας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Δρίτσας Θεόδωρος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), Θεοδωρίδης Ηλίας(ΠΑ.ΣΟ.Κ), Καϊλή Ευδοξία-Εύα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Καμμένος Παναγιώτης (Ανεξάρτητοι), Καραγκούνης Κωνσταντίνος (Ν.Δ.), Καρύδης Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Λαφαζάνης Παναγιώτης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (Ν.Δ.), Μουλόπουλος Βασίλειος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Νταλάρα Αννα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Οικονόμου Βασίλειος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Παπαδημούλης Δημήτριος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Παπαδόπουλος Αθανάσιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Παπαχρήστος Ευάγγελος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Παπουτσής Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Σακοράφα Σοφία (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Σκραφνάκη Μαρία (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Στασινός Παύλος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ν.Δ.), Τόγιας Βασίλειος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Τσούκαλης Νικόλαος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ), Χαρακόπουλος Μάξιμος (Ν.Δ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ