Δήμος- Πυροσβεστική: Έκκληση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

vletsas ragiou

Έκκληση προς όλους τους πολίτες ώστε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό οικοπέδων κι άλλων ιδιωτικών εκτάσεων ώστε να μειωθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας και η αντιπύραρχος- προϊσταμένη του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Ηπείρου Αναστασία Ράγιου.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αναδεικνύεται κάθε χρόνο είναι ο καθαρισμός των ιδιωτικών χώρων και η απομάκρυνση καύσιμης ύλης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει ήδη σε εκτενή ενημέρωση όλων των τοπικών κοινοτήτων για την υποχρέωση καθαρισμού που υπάρχει ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα πέντε εργολαβίες για τον καθαρισμό δημοτικών χώρων και την κοπή χόρτων.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας κατά την συνέντευξη τύπου που δόθηκε τόνισε την ανάγκη καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και άλλων χώρων.

Όπως είπε, οι εργασίες καθαρισμού περιλαμβάνουν:

-το κόψιμο των χορταριών

– το κλάδεμα των δέντρων

 -την απομάκρυνση όλων των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται σε αυτά

– καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που θα συμβάλλει στην πρόληψη εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς.

«Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών  έχει ήδη και έγκαιρα ενημερώσει τις τοπικές κοινότητες και  έχει ήδη ζητήσει από την ΔΕΥΑΙ να συμβάλλει σε αυτήν την εκστρατεία ενημέρωσης. Έτσι από  σήμερα όσοι πληρώνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό θα λαμβάνουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Τέλος έχουμε λάβει τα μέτρα μας σε περίπτωση που κάποιοι συμπολίτες δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ώστε να παρέμβει ο Δήμος πράγμα όμως  που το απευχόμαστε γιατί προκύπτουν οικονομικά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες» υπογράμμισε ο κ. Βλέτσας.

Η κ. Αναστασία Ράγιου αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την εκστρατεία ενημέρωσης που έγινε στις τοπικές κοινότητες.

«Ένας τρόπος υπάρχει για να περιορίσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς: Να μην ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται δεν αποτελούν λύση. «Προέχει να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική και κοινωνική κουλτούρα» σημείωσε η κ. Ράγιου απευθύνοντας από την πλευρά της έκκληση στους πολίτες για τον καθαρισμό των ιδιωτικών χώρων αλλά και για την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπουν οι πυροσβεστικές διατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ