Δήμος, Περιφέρεια γύρω γύρω από τη Γωνιά….

LIMANI_KINHSHΤα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν στη Γωνιά και οι τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες που προκαλούν θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας μετά την αιφνίδια απόφαση για έναρξη των παρεμβάσεων παρά τις αντίθετες απόψεις της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα την Πέμπτη στις δέκα το πρωί συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 30 θέματα ημερήσιας διάταξης. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει:

Η Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης ( ΕΚΒΑΑ ), πρώην ΙΓΜΕ, για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση τεχνικογεωλογικών μελετών πληγέντων οικισμών από κατολισθήσεις περιόδου 2010 σε περιοχές του Ν. Ιωαννίνων».

Η Επιτροπή περιβάλλοντος θα προχωρήσει επίσης σε γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά εκμετάλλευση νέου λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση «Μύλοι» της Τ.Κ. Αγίας Μαρίνης Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο λατομικός αυτός χώρος προτείνεται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας για τη λήψη αδρανών υλικών για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι παρεμβάσεις για εξόρυξη από την περιοχή «Γωνία», με τις οποίες είναι αντίθετοι όλοι οι τοπικοί φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ