Δήμος Μετσόβου: Στην επίθεση η μείζονα αντιπολίτευση

DHMARXEIO_METSOBOYΣε δυσχερή θέση έχει περιέλθει η Δημοτική Αρχή Μετσόβου καθώς μετά τις τρεις ανεξαρτητοποιήσεις μελών της, αποτελεί πλέον μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κατάσταση φαίνεται ότι γίνεται ακόμη χειρότερη γι’ αυτήν, καθώς ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Τζαφέας κόβει κάθε πιθανότητα συνεργασίας και διαψεύδει πληροφορίες περί στήριξής του σημερινού δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο.

«Εγώ και οι συνεργάτες μου, που χρόνια πορευόμαστε στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Μετσόβου ούτε γνωρίζουμε από μυστικές διαδρομές, ούτε από πουλήματα στη μέση του δρόμου. Αυτά είναι γνωστά σε άλλους που τα κάνουν κατ’ επανάληψη και τώρα δρέπουν τους καρπούς αυτής της τακτικής καθώς υπακούουν σε πολλά κέντρα εξουσίας. Εμείς πορευόμαστε με ήθος, σοβαρότητα και αξιοσύνη με ένα αρχηγό, τον υπογράφοντα, και κύριο χαρακτηριστικό μας την εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό των συνεργατών μας», αναφέρει στη γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Τζαφέας.

Ο κ. Τζαφέας καθιστά σαφές ότι θα πορευτεί στο ίδιο πνεύμα ασκώντας υπεύθυνη κριτική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει: «Προσωπικά δεν πρόκειται για απολύτως κανέναν λόγο να πουλήσω τους συνεργάτες μου και τους δημότες που με εμπιστεύονται, όσο για τις μελλοντικές μας συνεργασίες, η πορείας μας θα είναι αυτόνομη και απολύτως ανεξάρτητη».

Ο πρώην δήμαρχος ασκεί δριμεία κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή και την καλεί να κάνει δημόσιο απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από… άμβωνος όπως συνέβη την πρωτοχρονιά.

«Επειδή αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο το πλεόνασμα στο ταμείο του Δήμου θα σημειώσω τα εξής: Ανέφερε ότι παρέλαβε χρέος 1.450.000 από τις τρεις δημοτικές ενότητες. Αυτή τη στιγμή χρωστάει 800 χιλιάδες και έχει και πλεόνασμα 500 χιλιάδες, δηλαδή τα έσοδα της διετίας ήταν 2.500.000. Αν αφαιρεθούν 500 χιλιάδες ευρώ από τους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, υπάρχει ποσό 2.300.000 ευρώ από άλλες πηγές την τελευταία διετία. Κάτι που είναι εντελώς εξωπραγματικό εκτός αν τα έφεραν από το σπίτι τους. Να τους προτείνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών για να σώσουν την Ελλάδα.

Όσο για την αλλαγή που αναφέρεται στις ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο και τον κ. Πέλλη, που ευαγγελίστηκαν προεκλογικά, αλλαγή έγινε στο Δήμο Μετσόβου, αλλαγή στο ήθος, στη σοβαρότητα, στο βόλεμα υμετέρων, στους συγγενείς ειδικούς συνεργάτες που εμείς δεν είχαμε ποτέ, στους εργολάβους κι άλλα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζαφέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ