Δήμος και υπηρεσίες ενώνουν τις δυνάμεις τους

preveza4Το δικό τους «μνημόνιο» συνεργασίας το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της προσφοράς και του εθελοντισμού δηλώνουν διατεθειμένες να δημιουργήσουν οι υπηρεσίες και ο Δήμος της Πρέβεζας δημιουργώντας ένα δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Κοσμά Κορωναίου έγινε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Ο κ.Κορωναίος επεσήμανε ότι στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους δράσης μέσω του εθελοντισμού και συνεργασίας έξω από τα στενά υπηρεσιακά πλαίσια. Δράσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των υποδομών του Δήμου για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και αντίστοιχα την εθελοντική ανταπόκριση των υπηρεσιών σε πρωτοβουλίες κοινωνικής δράσης που θα αναλάβει ο Δήμος.

Παρόντες στην προσπάθεια αυτή δήλωσαν ο διοικητής της 131 Σμηναρχίας Μάχης Γιάννης Τσαντήρης, ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Βαρδής, ο διοικητής της Α.Ε.Ν Πρέβεζας Νικόλαος Βάρθης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας διοικητής του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ευάγγελος Νάκας, ο εκπρόσωπος της Λιμενάρχη και υπεύθυνος λιμενικής αστυνομίας Τζίμας Ευάγγελος και οι εκπρόσωποι της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας Βασίλης Ράπτης και Βασίλειος Ρίζος.

Ολοι τους επεσήμαναν ότι είναι διατεθειμένοι να «ενεργοποιήσουν» ένα μηχανισμό προσφοράς μεταξύ των υπηρεσιών και του Δήμου ανοίγοντας τις «πόρτες τους» στην κοινωνία και συμμετέχοντας σε δράσεις που μπορεί να αφορούν από καθαρισμούς ακτών μέχρι «υιοθέτηση» κοινωνικών δομών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους και την προθυμία που έδειξαν τους φορείς δηλώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι να κάνουμε το «κάτι παραπάνω» και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα προβλήματα.

Σύντομα δε, θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να κατατεθεί πιο συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και το δίκτυο συνεργασίας να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με περισσότερες προτάσεις και συμμετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ