Δήμος και βουλευτές πιέζουν για την τράπεζα στο Θεσπρωτικό

kalantzis trapeza

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ενημέρωσε και μέσω  τηλεδιάσκεψης  τους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας κ.κ. Στέργιο Γιαννάκη από τη Ν.Δ. και Κώστα Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς ν’ αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματος Θεσπρωτικού.

Ο κ. Καλαντζής αφού επισήμανε το πλήθος των αρνητικών συνεπειών που θα έχει η συγκεκριμένη απόφαση στην οικονομικοκοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μία τέτοια εξέλιξη εν μέσω  πανδημίας, ζήτησε από τους δύο Βουλευτές να συμπλεύσουν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αποτροπής εκτέλεσης  της συγκεκριμένης απόφασης ή στη χειρότερη των περιπτώσεων στο να αναβληθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης ο Δήμαρχος Ζηρού αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλά και στις καθημερινές προσωπικές του πρωτοβουλίες. Υπογράμμισε ότι εγκρίθηκε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο εστάλη στη διοίκηση της Τράπεζας και μαζί με προσωπικές του επιστολές προς στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, έχουν εξηγηθεί οι σοβαρότατοι λόγοι που πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του το συγκεκριμένο υποκατάστημα, και έχει ζητηθεί η θεσμική τους παρέμβαση. 

Ενημέρωσε ακόμη για την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Άγγελο Κάνιστρα, στον οποίο μετέφερε την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία ομόθυμης της τοπικής κοινωνίας όταν εκείνος τον επιβεβαίωσε τις δυσάρεστες πληροφορίες για την απόφαση της Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Στις δραματικές επιπτώσεις στην τοπική αγορά, στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, επεσήμαναν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Πανούσης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κα ΕρμίναΓεωργαλή και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσπρωτικού κ. Ευθύμιος Κατσάνος. 

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την συμφωνία να συνταχθεί υπόμνημα το οποίο θα συνυπογράψουν οι δύο Βουλευτές του Νομού και θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες, πολιτικούς και τραπεζικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ