Δήμος και ΕΜΑΚ βραβεύτηκαν για την διάσωση των άγριων αλόγων και την επιχείρηση στα χιόνια!

aloga brabeio2

aloga brabeio2

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη και η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου ήταν δύο από τους φορείς που πήραν το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2017, τα οποία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που έγινε στην Ραφήνα.

Ο Δήμος και η ΕΜΑΚ τιμήθηκαν για την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που έγινε τον περασμένο χειμώνα στις πλαγιές του όρους Γάβρογου, προκειμένου να διασωθούν 21 άλογα που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια.

Η επιχείρηση είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τις έντονες χιονοπτώσεις που είχαν πλήξει την Ήπειρο. Τα άλογα είχαν εγκλωβιστεί και τότε χρειάστηκε μία μεγάλη επιχείρηση, με πρωτοβουλία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΜΑΚ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση των αλόγων. (Δείτε ΕΔΩ)

aloga brabio

Με απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας (ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017) για την πρωτοβουλία και την επιχείρηση τιμήθηκαν ο Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη και η 5η ΕΜΑΚ, καθώς θεωρήθηκε ότι το έργο της διάσωσης των αλόγων υπερβαίνει την έννοια του καθήκοντος και παράλληλα ανέδειξε την υπεροχή της συνεργασίας .

«Είναι έργο με προσανατολισμό και ωφέλεια για την άγρια πανίδα , το περιβάλλον και την κοινωνία και συνεπώς άξιο διάκρισης».

aloga brbaio3

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ