Δήμος Ιωαννιτών: Συνάντηση των επικεφαλής για τον ΦΟΔΣΑ

fodsa kalantzis

Πρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συζητηθεί εκτενώς η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ και το μοντέλο λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης λαμβάνει η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ειδικά στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.

Η πρόταση για συνάντηση των επικεφαλής κατατέθηκε από τον Λάζαρο Νάτση, έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι αυτός που θα επικοινωνήσει και θα προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της συνάντησης αυτής.

Στη συνέχεια και μετά την συνάντηση αυτή θα επιχειρηθεί συζήτηση με την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔ  και θα ακολουθήσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν αποσκοπεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό που έχει γίνει σε περιφερειακό επίπεδο αλλά βασική της προτεραιότητα είναι να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι έχει θεσμοθετηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο από την κυβέρνηση εξετάζεται η δυνατότητα σύστασης και λειτουργίας Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Τόνισε ότι η μελέτη για την ανάθεση λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης είναι υψηλού κόστους και εξέφρασε την απορία του για την ευκολία με την οποία προχωρά η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων με την υποστήριξη ακόμη και ορισμένων που διαφώνησαν κατηγορηματικά με την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της αποκομιδής των Δημοτικών Ενοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ