Δήμος Ιωαννιτών: Νέα αφετηρία, αναδιάταξη δυνάμεων και στόχων

PAREA– Δημήτρης Κατηρτσίδης και Νίκος Γκόλας οι νέοι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Θεμελής Γραμματέας της παράταξης

Την αναδιάταξη της δημοτικής ομάδας, του σχήματος και των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων και την πλήρη επαναδραστηριοποίηση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Στόχος των κινήσεων αυτών είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων, η προώθηση έργων και άλλων παρεμβάσεων, η εμβάθυνση της συνεργασίας και η αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων η οποία καθίσταται επιβεβλημένη λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχούς περικοπής πόρων.

Στο σχήμα των αντιδημάρχων εισέρχονται δύο νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κατηρτσίδη ο οποίος αναλαμβάνει το εργοτάξιο και την καθημερινότητα και το Νίκο Γκόλα με τομέα ευθύνης την ποιότητα ζωής και την Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Μασσαλάς έχει στην αρμοδιότητά του τα έργα, τις τεχνικές υπηρεσίες και τον προγραμματισμό.

Ο Θωμάς Μπέγκας, το περιβάλλον, την ενέργεια και την διαχείριση απορριμμάτων.

Ο Νίκος Μάντης, ο Δημήτρης Νάστος, ο Γιώργος Βίνης και η Βούλα Τσίλη παραμένουν στους τομείς που είχαν μέχρι σήμερα.

Συγκροτείται τριμελής γραμματεία της Δημοτικής Ομάδας, την οποία απαρτίζουν οι Παναγιώτης Κιτσούλης, Βασίλης Τσαμπαλάς και Γιώργος Λώλης με αντικείμενο τον συντονισμό, την επεξεργασία θεμάτων και την ενημέρωση όλων των μελών.

Ενεργοποιείται στο μέγιστο βαθμό η παράταξη με τον Δημήτρη Θεμελή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου, να αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα.

«Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ένα τεράστιο αδιέξοδο την αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα που καθημερινά γιγαντώνονται και κυρίως το αβέβαιο για το επόμενο διάστημα –καθώς δεν γνωρίζουμε πόσα και ποια νέα μέτρα περικοπών θα υπάρξουν- μας υποχρεώνουν να αναπροσαρμόσουμε και το πρόγραμμά μας και να αναδιατάξουμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου και της παράταξης ώστε να υπηρετήσουμε με συνέπεια τους συμπολίτες μας και τις αρχές μας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν λάβαμε μία σειρά αποφάσεων, τις οποίες μπορώ να χαρακτηρίσω ιδιαίτερα σημαντικές και ικανές να μας οδηγήσουν πολλά βήματα μπροστά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι. Ο κ. Δημήτρης Θεμελής αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του και παρουσίασε τους πρώτους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί για την επαναδραστηριοποίηση της «Ενότητας Πολιτών».

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα άλμα γρηγορότερο από την φθορά» σημείωσε ο κ. Θεμελής και συμπλήρωσε πως η Δημοτική Αρχή δεν κρύβει κανένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ούτε στοχεύει σε κανενός είδους κουκούλωμα.

«Η παραίτηση που υπέβαλλα την Παρασκευή αναφέρεται σε όλα τα θέματα που με έχουν προβληματίσει. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί. Η πορεία μας χαρακτηρίστηκε από εργατικότητα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί το σύνολο των πολιτών. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, χρειάζεται περισσότερη συναδελφικότητα και αυτό θα κάνει πλέον η παράταξη», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Θεμελής.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε την παράταξη ως γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του πολίτη και της Δημοτικής Αρχής. Θα λειτουργήσει με 13μελή γραμματεία στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι Δημοτικές Ενότητες. Θα συνεδριάζει τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα και σε ολομέλεια τέσσερις φορές ετησίως.

«Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι θα πετύχουμε το άλμα και θα τρέξουμε πιο γρήγορα από την φθορά» κατέληξε ο κ. Θεμελής.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι οι τριβές και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν δεν έχουν ιδεολογικό ή πολιτικό υπόβαθρο αλλά οφείλονται στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία υποχρεώνει όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής να αναπροσαρμόζουν προτεραιότητες και να ανατρέπουν πολύ συχνά τον προγραμματισμό τους.

«Είμαστε μια ζωντανή παράταξη. Δεν μας αρέσει να κουκουλώνουμε πράγματα όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Έχουμε διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα ζητήματα. Δεν με ενοχλεί οι απόψεις αυτές να συγκρούονται δημόσια. Με ενοχλεί το κουκούλωμα που γίνονταν σαράντα χρόνια στην Ελλάδα και φτάσαμε στο σημερινό σημείο. Να έχουμε υπουργούς που δεν ξέρουν αν έχουν υπουργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Ο Δημήτρης Κατηρτσίδης και ο Νίκος Γκόλας είναι τα δύο νέα πρόσωπα στο σχήμα των αντιδημάρχων. Και οι δύο ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την τιμή που τους έγινε και δεσμεύτηκαν να δουλέψουν με ζήλο ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

«Η ευθύνη που μου έχει ανατεθεί είναι μεγάλη. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα» ανέφερε ο κ. Κατηρτσίδης.

«Με την επιλογή μου ο δήμαρχος δείχνει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Εκπροσωπώντας λοιπόν τη νέα γενιά αισθάνομαι την ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη. Θα επιδιώξω τη συνεργασία όλων και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να τα καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Γκόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ