Δήμος Ιωαννιτών: Η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση!

Μακράν, η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη στο Δήμο Ιωαννιτών, θα είναι αυτή του ερχόμενου Μαΐου. Παρότι τα κόμματα επιχείρησαν και επιχειρούν να βάλουν την δική τους σφραγίδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό προκαλεί εντάσεις, ρήγματα και κάνει απρόβλεπτο την έκβαση της αναμέτρησης. Το τοπίο αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει και θα έχει οριστικοποιηθεί μόλις ανακοινωθούν και οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στοιχείο που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι η διάσπαση στην κεντροδεξιά. Πιο κερματισμένη από ποτέ…

Επισήμως η Νέα Δημοκρατία στηρίξει την υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη. Η αντιπεριφερειάρχης φαίνεται ότι έχει μαζί της τον τοπικό κομματικό μηχανισμό και ήδη ξεκινά τις συζητήσεις για την συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Παρών στην εκλογική μάχη θα είναι ο Νίκος Γκόντας. Ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος και άλλα τόσο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία και ορκισμένους οπαδούς.

Προερχόμενος από την κεντροδεξιά ο Άρης Μπαρτζώκας, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» που οδεύει αυτόνομα στις εκλογές του Μαίου.

Επίσης ένα ακόμη τμήμα της κεντροδεξιάς είναι παρόν στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα, στην οποία μετέχει τόσο η κίνηση του Παντελή Κολόκα όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Ο Παντελής Κολόκας αναμένεται το επόμενο διάστημα να πάρει τις δικές του αποφάσεις και να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η παράταξή του, την στιγμή που ο ίδιος διεκδικεί θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ισχυρά ερείσματα στην πόλη των Ιωαννίνων αποκτά η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ. Ισχυρή προσωπικότητα ο ίδιος, αναγνωρισμένου κύρους, δίνει σαφώς άλλη τροπή στην εκλογική αναμέτρηση από την στιγμή μάλιστα που στελεχώνει το ψηφοδέλτιό του με πολλά νέα πρόσωπα.

Η «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει μπροστά της… περίπατο. Η Δημοτική Αρχή, που το 2014 πολιτεύτηκε με σύνθημα το νέο και το φρέσκο, σήμερα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και κούρασης. Σαφώς δεν είναι τα έργα το δυνατό της χαρτί, καθώς εκεί παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα ενώ οι προεκλογικές εξαγγελίες που παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας την κατατάσσουν αυτόματα στο παλιό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Το τελευταίο διάστημα η ιδέα της συνεργασίας είναι αυτή που κερδίζει έδαφος ωστόσο απομένει κάτι τέτοιο να λάβει τα χαρακτηριστικά απόφασης.

Με δικές τους παρατάξεις θα μετέχουν στις εκλογές το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οκτώ τουλάχιστον ψηφοδέλτια θα πάρουν στα χέρια τους οι δημότες των Ιωαννίνων προκειμένου να επιλέξουν δημοτικούς συμβούλους και δήμαρχο… Κι αν τις προηγούμενες φορές, όλοι αρέσκονταν σε μία σφοδρή προεκλογική αντιπαράθεση, αυτή την φορά άπαντες έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα… Εκεί θα απαιτηθούν συνεργασίες. Πιθανόν να χρειαστεί συνεργασία περισσότερων των δύο παρατάξεων ώστε να διαμορφωθεί πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο… Και κάθε κουβέντα που θα λέγεται στην προεκλογική περίοδο θα ζυγίζεται διπλά και τριπλά!

Έξι μήνες πριν τις κάλπες, χρόνος πολύς… Κάθε πρόβλεψη είναι άκαιρη, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι εντελώς διαφορετική από όσες γνωρίσαμε στο παρελθόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ