Δήμος Ιωαννιτών… Η Ιόνια φέρνει και προβλήματα

egnatia komvos

egnatia komvos

Η Ιόνια φέρνει και προβλήματα… Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα προσβασιμότητας και απορροής των ομβρίων στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου.

Ήδη για τα θέματα αυτά, ο δήμαρχος έχει απευθυνθεί στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, στον παραχωρησιούχο «Νέα Οδός» και στην κατασκευάστρια ΤΕΡΝΑ, ενώ υποστήριξη βρήκε άμεσα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η επιστολή του Δημάρχου αναφέρεται α) σε πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης υδραυλικής μελέτης απορροής των ομβρίων υδάτων που εκρέουν από τα κατασκευασθέντα τεχνικά έργα και β) σε προβλήματα προσβασιμότητας σε σημεία χρηστικά για τους κατοίκους της περιοχής.

Πέραν αυτού όμως ο δήμος υποδεικνύει και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Συγκεκριμένα:

1. Για την σωστή διευθέτηση της απορροής των υδάτων των τεχνικών S3074 και S3075 απαιτείται η κατασκευή μιας τάφρου ή ενός δίδυμου σωληνωτού δεξιά της αρτηρίας από την Χ.Θ 191+900 έως Χ.Θ. 191+200 έτσι ώστε να γίνει σωστή διευθέτηση των υδάτων. Επίσης στο συγκεκριμένο τμήμα χρειάζεται κατασκευή παραπλεύρου δικτύου για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτησιών.

2. Χρειάζεται αποκατάσταση της αγροτικής οδού που βρίσκεται έναντι της εισόδου της σήραγγας Αμπελιάς.

3. Στην χ.θ.190 +361 που κατασκευάζεται η KΔS7 απαιτείται η επέκταση του καθέτου TR S7 με την μορφή παραπλεύρου έως δεξιά της αρτηρίας και την χ.θ190+800 για την αποκατάσταση αγροτικής οδού.

4. Στον κόμβο Κοσμηράς στην σύνδεση Εγνατίας οδού και Ιόνιας οδού αποκόπτεται η επικοινωνία ανθρώπων και αγαθών (κλείνοντας την διάβαση που ήδη υπάρχει) μεταξύ των δύο τμημάτων εκατέρωθεν σε περιοχή μείζονος οικονομικής δραστηριότητας (Καλλιεργήσιμες – βοσκήσιμες εκτάσεις ) επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τις περιφερειακές οδούς Γραμμένου-Πεδινής και Δωδώνης -Ιωαννίνων με γεωργικά οχήματα ζώα κλπ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κτηνοτρόφων και οδηγών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ