Δήμος Ηγουμενίτσας: Ποια τμήματα της χερσαίας ζώνης διεκδικεί

aaigoum

Μία εκτενή ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ηγουμενίτσας σχετικά με την χερσαία ζώνη και τις διεκδικήσεις του.

Το θέμα της χερσαίας ζώνης επανήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς η πώληση του ΟΛΗΓ προχωρά και η πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και άλλες περιοχές κινδυνεύουν να χάσουν κάθε πρόσβαση στην παραλία!

Η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πλαταριάς. Βρίσκεται δε υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δυνάμει της από 3-2-2002 Σύμβασης Παραχώρησης, μετά και τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Ανώνυμη Εταιρία, παίρνοντας ως «προίκα» όλη την έκταση της χερσαίας ζώνης, ανεξάρτητα από την σχέση της με τις ανάγκες του λιμένα.

Για δεκαπέντε χρόνια περίπου υπήρξαν άπειρες υποσχέσεις για απόδοση των τμημάτων στο Δήμο και τους πολίτες όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα η προίκα αυτή να κινδυνεύει να καταλήξει στον ιδιώτη που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΗΓ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την ανακοίνωσή του αποσαφηνίζει ότι τα τμήματα που διεκδικεί είναι τα ακόλουθα:

•             Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλαιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).

•             Ο χώρος του πάρκινγκ και του παλαιού τελωνείου.

•             Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).

•             Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

«Οι διεκδικήσεις αυτές είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και πάνω από όλα δίκαιες. Έχουν ως στόχο την απόδοση, ζωτικής σημασίας, τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, τμημάτων συνυφασμένων με την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας και τα οποία τονίζουμε ότι δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Για εμάς η απόδοση του συνόλου των τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας καθίσταται επιτακτική ανάγκη και απόλυτη προτεραιότητα.

Καλούμε λοιπόν σε συστράτευση φορείς και πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων προκειμένου ενωμένοι να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο!» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ