Δήμος εναντίον στρατού στην Ηγουμενίτσα…. Εντάσεις και παρέμβαση της Αστυνομίας!

dhmarxeio hgoymenitsaΗ προσπάθεια της 8ης Μεραρχίας να μετατρέψει σε γιαπί στο κτίριο όπου μέχρι πριν ένα χρόνο στεγάζονταν η Στρατολογία, συναντά από το πρωί τις σφοδρές αντιδράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το γραφείο της στρατολογίας είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο και από τότε ο δήμος διεκδικούσε να του παραχωρηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών, αφού ο ίδιος ο Δήμος είχε παραχωρήσει χρόνια πριν το οικόπεδο για την ανέγερσή του.

Φυσικά η παραχώρηση αυτή δεν προχώρησε…

Κι επιπλέον…

Σήμερα μία ομάδα στρατιωτών, ύστερα από εντολή της 8ης Μεραρχίας, εισήλθε στο κτίριο κι άρχισε να ξηλώνει όλο τον εξοπλισμό που είχε απομείνει.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος με τους υπεύθυνους της 8ης Μεραρχίας δεν απέδωσαν. Έτσι η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον ίδιο τον Δήμαρχο προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου.

Η είσοδος έκλεισε με δημοτικά μηχανήματα και το μήνυμα που εστάλη είναι ότι δεν φύγει από το κτίριο ούτε ένα αντικείμενο.

Προφανώς από το στρατό ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία βρίσκεται ήδη στο χώρο του κτιρίου της στρατολογίας, κάνοντας τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της εισόδου.

Ο Δήμος πάντως δείχνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει το κτίριο να μετατραπεί σε γιαπί και οι επόμενες ώρες σίγουρα θα είναι θερμές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ