Δήμος Δωδώνης: Προτάση δύο έργων για το Αγροτικό Πρόγραμμα

dromos katol1

dromos katol1

Δύο προτάσεις για ένταξη αντίστοιχων έργων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, υπέβαλλε ο Δήμος Δωδώνης, στο πλαίσιο της προκήρυξης για τη δράση “Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις”.

Η πρώτη πρόταση αφορά στο έργο βελτίωσης αγροτικής οδού από το Δημοτικό Διαμέρισμα Δερβιζιάνων- Γεωργάνων μέχρι το Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδέας στην Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου.

Ο συνολικός προυπολογισμός της προτεινόμενης πράξης ανέρχεται στις 498 χιλιάδες ευρώ και αφορά στη βελτίωση της βατότητας αγροτικού δρόμου 3,5 χιλιομέτρων. Με το συγκεκριμένο έργο θα εξασφαλιστεί εύκολη και ασφαλής πρόσβαση σε κτηνοτροφικές, γεωργικές και μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη βελτίωση κι ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από το Παλαιοχώρι Μπότσαρη μέχρι τα Σεριζιανά.

Τμήμα του δρόμου αυτού, που ενώνει δύο τοπικές κοινότητες του Δήμου Δωδώνης διέρχεται από τα διοικητικά όρια του Δήμου Πρέβεζας και ως εκ τούτου χρειάστηκε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο δήμων για την υποβολή της πρότασης.

Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 480 χιλιάδες. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση και την ασφαλτόστρωση δρόμου 2,6 χιλιομέτρων. Ο δρόμος θα διευκολύνει την μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού προς τις μονάδες αλλά και θα διασφαλίσει την πρόσβασή τους προς την Πρέβεζα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ