Δήμος Δωδώνης… Ιδού οι ανεξέλεγκτες αμμοληψίες

ammolipsia dodoni

Με μία σειρά φωτογραφιών από διάφορα σημεία της περιοχής όπου έχουν γίνει ή γίνονται αμμοληψίες απαντά ο Δήμος Δωδώνης δίνοντας έτσι συνέχεια στο θέμα που ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες.

Αφορμή για τη νέα δημόσια παρέμβαση ήταν η γραπτή απάντηση που έλαβε από τον Περιφερειάρχη αλλά και όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

«Επιβεβαιώνεται η ουσία του προ ημερών εγγράφου μας προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, ότι δηλαδή συγκεκριμένοι επαρχιακοί δρόμοι του Δήμου Δωδώνης, έχουν εγκαταλειφθεί και δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών» σημειώνεται στη νέα ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης.

«Η παραδοχή του κ. Περιφερειάρχη ότι έχουν δοθεί παρατάσεις στην υλοποίηση έργων τα οποία έχουν ανατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, απλά ενισχύει τη σκοπιμότητα του τελευταίου εγγράφου μας, σε μια σειρά δικών μας οχλήσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου για το συγκεκριμένο θέμα, και δικαιολογεί την ανησυχία μας.

Αναμένουμε ως εκ τούτου, την ταχύτερη δυνατή εκτέλεση των έργων που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης πολλών περισσότερων παρεμβάσεων σε τμήματα της 9ης, 12ης, 17ης και 19ης επαρχιακών οδών, εντός των ορίων του Δήμου μας» επισημαίνεται.

Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης αντιπαρέρχονται των προσωπικών χαρακτηρισμών που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς πρόθεση δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος επαναλαμβάνει ότι οι αμμοληψίες είναι ανεξέλεγκτες και εκτεταμένες. Εξελίσσονται επί μακρόν και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα με τη δικαιολογία της εκτέλεσης έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης κοίτης και αποκατάστασης πρανών σε ποτάμια και ρέματα της περιοχής του Δήμου Δωδώνης (Τύρια, Αρτοπούλα, Ασπροχώρι, Ζωτικό).

Τεκμηριώνει δε την καταγγελία με φωτογραφικό υλικό από την εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση

.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ammolipsia dodoni1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ammolipsia dodoni2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ammolipsia dodoni3EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ammolipsia dodoni4

«Επειδή δε ουδέποτε μας κοινοποιήθηκαν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις των έργων που γίνονται στο Δήμο μας, μένει να αποδειχθεί αν αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή έχει…. «μελετηθεί» και εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ή αν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας καλύπτουν με τα έγγραφά τους τις ανεξέλεγκτες απολήψεις υλικού (χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν αυτό γίνεται από άγνοια ή σκοπιμότητα)» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ