Δήμος Αρταίων: Γιατί έπεσε το γεφυράκι…

pezogefira arta

Ο Δήμος Αρταίων διατυπώνει ερωτήσεις και τις απαντά ο ίδιος… Με τον τρόπο αυτό επιλέγει να εξηγήσει τους λόγους κατάρρευσης του γεφυριού στο παραποτάμιο πάρκο.

Αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μία δυσάρεστη εξέλιξη και κάνει λόγο για «αστοχία εκτίμησης» που οδήγησε στην κατάρρευσή του.

«Πιστεύαμε – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Δήμου – πως θα προλαβαίναμε, και η αντικατάσταση του γεφυριού θα γινόταν μέσα από συνολική προσέγγιση για την αξιοποίηση του Παραποτάμιου που θα περιελάμβανε και το γεφυράκι αλλά και την αξιοποίηση του νησιού.

Ωστόσο, η πραγματικότητα μας διέψευσε αφού η φθορά του χρόνου, τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι τελευταίες βροχοπτώσεις επιβάρυναν την κατάσταση» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι δεν κινδύνευσε κανείς καθώς όπως ισχυρίζεται «το γεφυράκι ήταν περιφραγμένο με σιδερένιους φράχτες από τον ίδιο τον Δήμο για προληπτικούς λόγους και στην είσοδο και περιμετρικά. Άρα κανείς δεν θα μπορούσε να κινδυνέψει, γεγονός που είναι το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση.

Η πρόσβαση στο γεφυράκι πάνω, κάτω ή στο πλάι απ’ αυτό ήταν πρακτικά αδύνατη τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τυχόν επισκέπτες που δεν γνώριζαν σχετικές λεπτομέρειες.

Η πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνεται και από σχετικά έγγραφα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας».

Αναφέρει ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή δεν παρενέβη καθώς πιστεύει  «πως απαιτείται μια συνολική αξιοποίηση του Παραποτάμιου Πάρκου, στο πλαίσιο των έργων της οριοθέτησης του Αράχθου και των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Γι’ αυτό για την συνδυαστική αξιοποίηση του μικρού γεφυριού ο Δήμος έχει ζητήσει να ενσωματωθεί στην μελέτη της οριοθέτησης του ποταμού Άραχθου και της αντιπλημμυρικής του προστασίας.

Η δική μας στόχευση, ήταν όχι απλά να κάνουμε μια ανακατασκευή αλλά μια συνολική επανεκτίμηση των δυνατοτήτων ανάδειξής του».

Σημειώνει ακόμη ότι το θέμα δεν είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, κάνει γνωστό ότι τα… συντρίμμια απομακρύνονται από συνεργεία του και το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί η συνολική αξιοποίηση του παραποτάμιου πάρκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ