Δημοπρατείται η ύδρευση Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας

agios georgios romaikoidragogeio (1)

Την διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό με ειδικό και σημαντικό σκοπό και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 140 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για έργα μεταφοράς πόσιμου νερού από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Λούρου. Εξυπηρετούν οικισμούς και αστικά κέντρα σε Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

-Έργα υδροληψίας και κεφαλής, τα οποία αφορούν στη διάταξη για τη συλλογή των υδάτων από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου ιαι τη διοχέτευση τους στα έργα μεταφοράς και διανομής. Περιλαμβάνονται και τα έργα σύνδεσης με τις υφιστάμενες δεξαμενές υδροληψίας και ο νέος θάλαμος υδροληψίας από την έξοδο του οποιου ξεκινά ο νέος αγωγός μεταφοράς λεγόμενος και ως “Μ”.

-Αγωγός μεταφοράς προς Λευκάδα συνολικού μήκους 87,9χλμ

-Αγωγός Άρτας, συνολικού μήκους 10,5χλμ

-Αγωγός προς νέα δεξαμενή Σμυρτούλας συνολικού μήκους 608 μέτρων για την τροφοδοσίας της νέας δεξαμενής.

-Αγωγός προς υφιστάμενο αντλιοστάσιο Λυγιάς συνολικού μήκους 1.389 μέτρων. Ο υπόψη αγωγός καταλήγει στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο Λυγιάς.

-Αγωγός προς νέα δεξαμενή στη θέση Φρύνι, συνολικού μήκους 3.252 μέτρων.

-Έργα ταμίευσης τα οποία αφορούν στην κατασκευή δύο δεξαμενών για την αποθήκευση και διανομή του νερού. Η μία δεξαμενή προβλέπεται να γίνει κοντά στον οικισμό της Νικόπολης στην περιοχή Σμυρτούλας και χωριτικότητας 4.000 κυβικών μέτρων. Η δεύτερη δεξαμενή θα γίνει στη θέση Φρύνι Λευκάδας συνολικής χωρητικότητας 1.200 κυβικών μέτρων.

-Νέο αντλιοστάσιο Αγίου Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ