Δημητρίου: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου…

kakavia epiruspost

Με μία διευκρινιστική δήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που άναψαν με δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τις νοσηλείες ασθενών από την Αλβανία στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Ο κ. Δημητρίου, όπως έχουν αποτυπωθεί οι δηλώσεις του στην Αθηναική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε σε κόλπα και πλαστά τεστ που χρησιμοποιούνται για να διέλθουν τα σύνορα.

Με νέα δήλωσή του, και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και δεν αφορούσαν την ελληνική μειονότητα.

Στη νέα γραπτή δήλωση αναφέρει:

“Μετά τα χθεσινά ρεπορτάζ για τα κρούσματα sars-cov-2 στην ΠΕ Ιωαννίνων αλλά και την Ήπειρο γενικότερα και την κατά την άποψη μου παρερμηνεία προσωπικών δηλώσεων μου σε αθηναϊκό μέσο ΜΜΕ, θα ήθελα να δεχθείτε την ειλικρινή διευκρινιστική ερμηνεία την δήλωσης μου, η οποία δεν προσπαθεί να στρογγυλέψει «αστοχίες» αλλά να αποτυπώσει την πραγματικότητα των δηλώσεων μου. Σε καμία των περιπτώσεων το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και εγώ προσωπικά που έχω την τιμή να προεδρεύω του Δ.Σ του, δεν ήταν και δεν είναι αντίθετο των βορειοηπειρωτών, απλών πολιτών ή επιχειρηματιών. Αυτό αποδεικνύεται από την διαχρονική σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο της γείτονος χώρας, όχι μόνο με τους Αλβανούς υπηκόους Ελληνικής καταγωγής αλλά ακόμη και με αυτούς της Αλβανικής.

Για αυτό άλλωστε πριν περίπου ένα χρόνο στον εορτασμό συμπλήρωσης 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προχωρήσαμε στην αδελφοποίηση με αυτό του Αργυροκάστρου και υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας για μια σειρά κοινές ενέργειες και δράσεις για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων και την δημιουργία κλίματος, οριζόντιας συνεργασίας. Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που δημιουργείται με την φράση «Αλβανοί υπήκοοι» αλλά και τους αγώνες που έχετε δώσει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για την διατήρηση της Ελληνικής μειονότητας, την υπεράσπιση δικαιωμάτων και περιουσιών, θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι ουδόλως η αναφορά μου είχε στόχο να προσβάλει ή να συμπεριλάβει τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Άλλωστε όλα τα παραπάνω καθώς και οι προθέσεις μου αποδεικνύονται και από το έγγραφο που απέστειλα 12/08/2020 και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έγκαιρα στα αρμόδια Ελληνικά Υπουργεία με τίτλο, «άρση περιορισμών της επιχειρηματικότητας μέσω των ΕλληνοΑλβανικών συνόρων».

Επιπροσθέτως να σημειώσω ότι η πάγια θέση μου είναι υπέρ της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί αυτό να πραγματοποιείται ακόμη και με διαχωρισμό εθνοτήτων αρκεί όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις να τηρούνται όλα τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για να μη δημιουργούνται προβλήματα και επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στην Ήπειρο, με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομίας της και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θεωρώ πως ήταν υποχρέωση μου η παραπάνω διευκρινιστική δήλωση μου για την παύση των όποιων παρερμηνειών των δηλώσεων μου και είμαι βέβαιος ότι οι άριστες σχέσεις οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί θα συνεχίσουν να υφίστανται και να αναπτυχθούν περαιτέρω μετά την άρση των περιορισμών λόγω του covid-sars-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ