Δίμηνη ρύθμιση για συμπεράσματα στην Ανεξαρτησίας

aneksartisias kalit

Εκτενή συζήτηση για την Ανεξαρτησίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγινε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφερόμενος στο ΣΒΑΚ σημείωσε ότι λαμβάνεται υπόψη στο σχεδιασμό όλων των έργων των Δήμων. Σχετικά με την Ανεξαρτησίας σημείωσε ότι το ΣΒΑΚ προβλέπει την πεζοδρόμησή της σε ένα τμήμα της. Όμως η μελέτη για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, υποβλήθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προβλέπει την λειτουργία της ως οδού ήπιας κυκλοφορίας.

Με δεδομένη την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ όφειλε να υλοποιηθεί όπως ακριβώς προβλεπόταν κι αυτό έγινε.

Το ιστορικό κέντρο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, έχει υπαρκτά προβλήματα. Και είναι απολύτως εύλογη η αγωνία που κατατίθεται από κατοίκους και επιχειρηματίες. Αποτέλεσμα των προβλημάτων και της αγωνίας είναι και οι διαφορετικές προτάσεις σχετικά με την πεζοδρόμηση.

«Η Επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων εισηγήθηκε μία ρύθμιση για δύο μήνες. Αυτή αφορά στην πεζοδρόμηση μετά το πέρας του εμπορικού ωραρίου. Το διάστημα των δύο μηνών είναι αρκετό για να εκτιμηθεί η πραγματική κατάσταση και να δούμε τι εξυπηρετεί καλύτερα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά τα έργα στο Κάστρο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι δύο μεγάλες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο Πάρκο Πολιτισμού ήδη εκτελούνται.

Η ανάθεση της μελέτης για την προσβασιμότητα στο Δημοτικό Μουσείο, δρομολογήθηκε μετά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και με στόχο να εντάξει το Υπουργείο το συνολικό έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι. Στην ίδια κατεύθυνση η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα εκπονήσει το master plan για την ενοποίηση των δύο ακροπόλεων.

«Δεν πρόκειται για παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο Πάρκο Πολιτισμού» διευκρίνισε ο Δήμαρχος, αλλά για νέες που οδεύουν προς χρηματοδότηση.

Τέλος σε ότι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την εφαρμογή της. Έγινε η παραλαβή της μελέτης από την Οικονομική Επιτροπή. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα εφαρμοστεί», κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ