Δήμαρχος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ… Δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις για το αεροδρόμιο!

aer mpegkas

aer mpegkas

Όλο και πιο μπερδεμένη γίνεται η υπόθεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και της ανάπτυξής του. Το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων αποτελεί γόρδιο δεσμό, με τις εταιρίες εφοδιασμού να μην δείχνουν κανένα ενδιαφέρον καθώς το κρίνουν ασύμφορο και τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δρομολόγηση πτήσεων να πιέζουν για άμεσες απαντήσεις…

Η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί με μία πρώτη ανάγνωση να μην προσθέτει κάτι καινούριο, με μία δεύτερη όμως γίνεται σαφές ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη ενώ οι τοπικές αρχές είναι αυτές που καλούνται να εκπονήσουν επί της ουσίας master plan για το αεροδρόμιο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πρώτος που αντιδρά, καθώς φαίνεται ότι είχε αυξημένες προσδοκίες από την σύσκεψη των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και τον Διοικητή της ΥΠΑ.

Ο Δήμος θεωρεί ότι η σύσκεψη και η ανακοίνωση δεν προσέφεραν τίποτα ουσιαστικό για το θέμα των καυσίμων και ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα καθώς οι εταιρίες με τις οποίες γίνονται συζητήσεις για να προσθέσουν τα Γιάννενα στους προορισμούς τους ζητούν απαντήσεις τάχιστα.

Ο Δήμαρχος απευθύνεται εγγράφως στους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στην ανακοίνωσή τους, ενώ προαναγγέλλει σύσκεψη όλων των δημάρχων του Νομού και άλλων φορέων εντός των επόμενων ημερών.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Μετά τη χθεσινή, κοινή σας, ανακοίνωση για το θέμα του αεροδρομίου κι επειδή ορισμένα σημεία της, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το πρόβλημα των υποδομών καυσίμων, χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις, θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε για το ποια ακριβώς ήταν η εξέλιξη στο ζήτημα καθότι αναμέναμε ότι η συνάντηση στο Υπουργείο, θα έδινε σαφείς απαντήσεις.

Επειδή μέσω της ανακοίνωσής σας δεν μπορούμε να διακρίνουμε επακριβώς τα νεότερα δεδομένα στο θέμα της έλλειψης υποδομών για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων, σας καλούμε όπως παραβρεθείτε σε σύσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην οποία θα παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμαρχοι του Ν. Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις και να υπάρξει συντονισμός ενόψει της προαναγγελθείσας συνάντησης στο αρμόδιο Υπουργείο στο τέλος του μήνα.

Για τον ακριβή τόπο και χρόνο της σύσκεψης θα ενημερωθείτε εγκαίρως”.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ